Rămâi conectat

Politică

De mâine, 5 aprilie 2021, filiala USR-PLUS Aiud se mută în sediu nou

Publicat

în

Filiala USR-PLUS Aiud anunță că începând de mâine, 5 aprilie 2021, are un nou sediu, situat în strada Cuza Voda, Nr. 18.

„Începând de mâine, 5 aprilie 2021, filiala locală a Alianței USR PLUS Aiud are un nou sediu situat pe strada Cuza Vodă, numărul 18.

Pe această cale, invităm alături de noi toți aiudenii care doresc să se implice activ în problemele comunității și care doresc să pună umărul la dezvoltarea Aiudului de mâine”, au scris reprezentanții USR-PLUS Aiud pe pafina de facebook.

Politică

Ciprian Bogdan, președinte ALDE Alba: „ALDE nu este partid de buzunar!”

Publicat

în

Ca urmare a unor articolele apărute în presa, în legătură cu fuziunea dintre PNL și ALDE, as dori sa fac cateva precizari. La momentul de fata există discuții/negocieri politice pe care ALDE le are cu PNL, insa nu putem confirma faptul ca ALDE va fuziona cu vreun partid.

Daca in urma negocierilor dintre cele doua echipe de negociere ale PNL-ALDE se contureaza ideea unei colaborari, decizia finala in cazul ALDE se va lua in cadrul forurilor statutare respectiv Biroului Politic Central si Biroul Politic Executiv al partidului.

Faptul că exista aceste discutii si negocieri privind o viitoare colaborare intre doua partide care se revendica a fi „de dreapta”este un lucru cat se poate de normal. Pe de alta parte acest aceste negocieri confirma faptul ca ALDE este un partid relevant si poate aduce plusvaloare in cadrul unui parteneriat.

Echipa de negociere din partea ALDE este formata din presedintele partidului Daniel Olteanu, secretarul general Luiza Marian, președintele Consiliului Național, Cristi Dima, prim-vicepreședinții Roxana Țurcanu și Ionel cel Mare.

Vreau să subliniez faptul că la nivelul judetului ALBA, partidul ALDE a obtinut la alegerile locale din 2020 aproximativ 6% din numarul total de voturi, avand 38 de alesi locali, dintre care 1 primar, 3 viceprimari, situandu-se astfel pe locul 4 in judet dupa numarul de voturi si mandate obtinute.

Prin urmare ALDE ALBA nu este un partid de buzunar, ba dimpotriva este un partid relevant pe scena politica judeteana si nationala care va continua sa lupte pentru apararea si promovarea drepturilor si libertatilor fundamentale.

Cu deosebita consideratie,

Ciprian Bogdan
Presedinte ALDE ALBA

Citește mai mult

Politică

Rezultatele finale ale ALEGERILOR PARLAMENTARE 2020, în Municipiul Aiud

Publicat

în

În cadrul Alegerilor Parlamentare 2020, desfășurate ieri 6 decembrie 2020, la Aiud, PNL a câștigat la diferență mică iar  social democrații s-au clasat pe locul al doilea.

Alianța USR-PLUS completează podiumul, iar surpriza AUR este pe locul 5 după UDMR.

Potrivit rezultatelor parțiale, care nu sunt încă definitive, în Municipiul Aiud s-au obținut urmatoareale rezultate:

Senat:

1. PNL – 1.588 voturi

2. PSD – 1.488 voturi

3. USR PLUS – 1.017 voturi

4. UDMR – 749 voturi

5. AUR – 457 voturi

Camera Deputaților:

1. PNL – 1.585 voturi

2. PSD – 1.459 voturi

3. USR PLUS – 1.000 voturi

4. UDMR – 739 voturi

5. AUR – 474 voturi

Citește mai mult

Politică

Alegeri Locale 2020: Repartizarea mandatelor de consilieri locali la Aiud

Publicat

în

La Aiud în urma alegerilor de ieri, 27 septembrie 2020, repartizarea mandatelor pentru cele 19 locuri din Consiliul Local va fi următoarea:

  • 7 mandate vor fi repartizate pentru PNL
  • 4 pentru USR-PLUS
  • 4 pentru PSD
  • 3 pentru UDMR
  • 1 pentru ALDE

Practic, în Consiliul Local, vor intra 5 partide.

Repartizarea mandatelor de consilieri este potrivit datelor provizorii.

Astfel, cele 5 partide cu planuri și promisiuni diverse, vor reprezenta cetățenii municipiului pentru următorii patru ani, conform votului cetățenilor lor.

 

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud