aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » De sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, comunitatea din parohia Aiud III a îmbrăcat haină de sărbătoare

De sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, comunitatea din parohia Aiud III a îmbrăcat haină de sărbătoare

Publicat în 16.08.2019 la ora 18:19

Cu prilejul hramului bisericii parohiale, credincioșii dreptslăvitori de aici au adus laudă și mulțumire Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, prăznuind cu multă evlavie mutarea la Domnul a celei care este „mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât serafimii”.

Serbarea hramului a început cu o zi înainte, miercuri, 14 august, când a fost oficiată slujba Privegherii, în cadrul căreia a fost cântat Prohodul Maicii Domnului.

Ieri, 15 august 2019, Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur a fost oficiată de către un frumos sobor de clerici, în prezența a numeroși credincioși.

În acest an, bucuria hramului a fost sporită de prezența membrilor Corului bisericii din parohia Câmpeni Vale, care au oferit răspunsurile la Sfânta Liturghie. Din sobor slujitorilor au făcut parte părintele paroh Nicolae Aloman, Inspector pentru editură și tipărituri în cadrul Eparhiei Alba Iuliei, părintele Ioan Aloman, preot al parohiei Aiud III între anii 1991-2017, părintele Cristian Motora, preot al comunității credincioșilor din parohia Câmpeni Vale (care a rostit cuvântul de învățătură), și părintele diacon asist. univ. dr. Răzvan Brudiu.

După oficierea Dumnezeieștii Liturghii, toți cei prezenți au luat parte la o agapă frățească în curtea bisericii.

Acest articol a fost citit de 192 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.