aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Deținutul care a atacat o judecătoare din Aiud cu un ciob de sticlă va sta 8 ani după gratii

Deținutul care a atacat o judecătoare din Aiud cu un ciob de sticlă va sta 8 ani după gratii

Publicat în 13.05.2017 la ora 13:18

Augustin Varga, deținutul care a vrut să-i taie cu un ciob de sticlă gâtul unui magistrat, la ieșirea din sala de judecată din Aiud, are de executat o pedeapsă rezultantă de 8 ani și o lună de închisoare, mai mică cu aproape 2 ani decât cea primită inițial la Tribunalul Alba.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile Parchetului și inculpatului Augustin Varga, a dispus schimbarea încadrării juridice din Alba din infracţiunea de ultraj judiciar în modalitatea tentativei la omor calificat în infracţiunile de tentativă la lipsire de libertate în mod ilegal şi ultraj judiciar, fapte pentru care l-a condamnat pe Varga la 3 ani și 4 luni de închisoare.

La această pedeapsă se adaugă restul de pedeapsă neexecutat din pedeapsa de 6 ani şi 2 luni închisoare în a cărei executare se afla inculpatul la data comiterii faptei, rezultând astfel o pedeapsă totală de 8 ani și o lună de închisoare, precum și interzicerea mai multor drepturi. Sentința Curții de Apel Alba este definitivă. Reamintim că în data de 11 mai 2016, la Judecătoria Aiud, în timpul desfăşurării şedinţei de judecată în cadrul căreia se judecau cauze penale, a avut loc un incident violent provocat de o persoană aflată în stare de deţinere. Varga Augustin, domiciliat în Cetatea de Baltă, a încercat să agreseze preşedintele completului de judecată, în timp ce se desfăşura operaţiunea de conducere a deţinuţilor în afara sălii de judecată, cu un ciob de sticlă.

În urma acestei încercări, preşedintele completului de judecată nu a suferit leziuni. Persoana deţinută s-a autoagresat cu obiectul respectiv, imediat după încercarea nereuşită de a agresa preşedintele completului, însă nu a reușit să-și producă leziuni serioase.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 62 ori

Deținutul care a atacat o judecătoare din Aiud cu un ciob de sticlă va sta 8 ani după gratii
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.