aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Deținutul care a atacat un magistrat cu un ciob de sticlă la Aiud a fost ARESTAT preventiv pentru tentativă de omor și ultraj judiciar

Deținutul care a atacat un magistrat cu un ciob de sticlă la Aiud a fost ARESTAT preventiv pentru tentativă de omor și ultraj judiciar

Publicat în 13.05.2016 la ora 1:08

politia_arest_dubaVarga Augustin, deținutul care a atacat miercuri, 10 mai 2016, un magistrat cu un ciob de sticlă în timpul unei şedinţe la Judecătoria Aiud, a fost arestat preventiv. Potrivit unui comunicat remis, joi, de Tribunalul Alba, acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar prin modalitatea tentativei de omor.

  ”Joi,  12.05.2016, Tribunalul Alba a admis propunerea formulată de Ministerul Public –  Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba de arestare preventivă a inculpatului  Varga Augustin pe o perioadă de 30 zile, de la data de 12.05.2016 până la 10.06.2016, inclusiv”, se arată în comunicatul Tribunalului Alba.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Competenţa de soluţionare a contestaţiei revine Curţii de Apel Alba Iulia.

Conţinutul minutei hotărârii pronunţate în acest caz, postată pe portalul Tribunalului Alba , dosar 1662/107/2016:

Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba cu privire la inculpatul Varga Augustin şi în consecinţă: În baza art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, art. 226 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Varga Augustin, …, în prezent privat de libertate în cadrul Penitenciarului Aiud, posesor al …, CNP…, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.05.2016, până la data de 10.06.2016, inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, iar onorariul avocatului din oficiu, în sumă de 130 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei, în contul Baroului de Avocaţi Alba.”

Varga Augustin are 29 de ani, este din Cetatea de Baltă și execută o pedeapsă de 6 ani și 2 luni, pentru tâlhărie calificată asupra unei femei, pedeapsa fiind pronunțată în data de 21 decembrie 2015, de Judecătoria Brașov. Precizăm că deținutul mai are o condamnare, tot pentru tâlhărie calificată asupra unei femei, pronunțată de Judecătoria Sighișoara în data de februarie 2015, rămasă definitivă după judecarea apelului la Curtea de Apel Mureș. El a fost încarcerat în penitenciarul Aiud anul trecut.

Potrivit Curții de Apel Alba Iulia, miercuri, în timp ce câţiva deţinuţi erau conduşi afară după o şedinţă de judecată de la Judecătoria Aiud, Augustin Varga l-a atacat pe preşedintele completului de judecată cu un ciob de sticlă. După încercarea nereuşită, deţinutul s-a autoagresat cu ciobul de sticlă, provocându-şi leziuni sângerânde, motiv pentru care a fost imediat transportat la spital.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 103 ori

Deținutul care a atacat un magistrat cu un ciob de sticlă la Aiud a fost ARESTAT preventiv pentru tentativă de omor și ultraj judiciar
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.