aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Deținutul încarcerat în Penitenciarul Aiud care a ameninţat cu moartea o femeie psiholog, de care s-ar fi îndrăgostit, condamnat la 9 ani de închisoare

Deținutul încarcerat în Penitenciarul Aiud care a ameninţat cu moartea o femeie psiholog, de care s-ar fi îndrăgostit, condamnat la 9 ani de închisoare

Publicat în 06.06.2019 la ora 9:33

Kalusi Robert, deţinutul încarcerat în Penitenciarul Aiud care a ameninţat cu moartea o femeie psiholog a primit pedeapsa finală de 8 ani, 4 luni şi 223 zile de închisoare, respectiv aproape 9 ani după gratii.

Bărbatul a fost judecat pentru ultraj, influenţarea declaraţiilor şi răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei. Deţinutul are 34 de ani şi este un infractor notoriu, recidivist.

În timp ce se afla la închisoarea din Miecurea Ciuc, unde executa o pedeapsă de 7 ani de închisoare, acesta a beneficiat de cinci şedinţe de consiliere psihologică determinate de faptul că ar fi exprimat formal tendinţe de suicid şi violenţă cu alţi deţinuţi.

În realitate acesta avea alt scop în cadrul acestor consilieri şi anume acela de a se afla în prezenţa persoanei psihologului unităţii, de care se simţea ataşat. Pentru că psihologul a relatat conducerii închisorii despre o scrisoare de dragoste care a primit-o de la deţinut, acesta i-a trimis alte trei scrisori prin care a ameninţat-o. Printre formulările folosite sunt următoarele: ”te voi hărţui toată viaţa”, ”o să plăteşti scump frumoasă cu chip de zână nu te las până nu te distrug până te văd îngenuncheată şi îţi plângi de mila ta şi de soarta ta”, ”te distrug fată îţi garantez că până ies vei fi desfigurată”, ”o sa trăiesc să mă răzbun”, ”îţi voi nenorocii familia”, ”vei fi ruinată apoi tu şi ceilalţi dragi veţi merge în sicriu”.

Procurorii au deschis un dosar penal şi l-au trimis în jduecată pe deţinut.

Dosarul penal a fost finalizat în 23 mai 2019 la Curtea de Apel Alba Iulia. Instanţa l-a condamnat la pedeapsa de 3 ani 7 luni şi 10 zile închisoare stabilită pentru infracţiunile deduse judecăţii în stare de concurs real şi recidivă postcondamnatorie, la care a adăugat restul rămas neexecutat de 4 ani 9 luni ;i 213 zile închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 8 ani 4 luni şi 223 zile închisoare. Instanţa a dedus din pedeapsa rezultantă perioada executată de inculpat de la data de 11 septembrie 2017 până la data sentinţei.

Acest articol a fost citit de 495 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.