aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Deținutul încarcerat în Penitenciarul Aiud care a atacat un judecător cu un ciob de sticlă rămâne în arest

Deținutul încarcerat în Penitenciarul Aiud care a atacat un judecător cu un ciob de sticlă rămâne în arest

Publicat în 18.07.2016 la ora 15:17

Curtea-de-Apel-Alba-Iulia-iul-2016Augustin Varga, deţinutul care a atacat un judecător, cu un ciob de sticlă, în timpul unei ședințe la Judecătoria Aiud, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile.

Acesta a cerut astăzi, la primul termen de judecată, strămutarea dosarului de la Tribunalul Alba la Curtea de Apel Alba Iulia. Competența de soluționare a acestei cereri revine Curții de Apel Alba Iulia.

Augustin Varga este cercetat pentru ultraj judiciar prin modalitatea tentativei de omor calificat după ce a atacat o judecătoare din Aiud, cu un ciob de sticlă, la ieșirea din sala de judecată, incidentul petrecându-se în luna mai a acestui an.

Deși era flancat de doi mascați și încătușat împreună cu un alt deținut, Varga Augustin, în vârstă de 29 de ani, din Cetatea de Baltă, un deținut care avea termen de judecată pentru contestație la executarea pedepsei, la finalul ședinței, la ieșirea din sală, s-a aruncat asupra judecătoarei și a încercat să-i taie gâtul cu ciobul pe care îl avea ascuns în palmă, trăgându-l după el și pe celălalt deținut.

Magistratul a reușit să se ferească de lovitură iar deținutul, văzând că a ratat ținta, și-a înfipt ciobul în gât, probabil cu intenția de a-și lua viața. El a fost imobilizat și apoi transportat de urgență la spital. Leziunea pe care și-a provocat-o nu a fost gravă, astfel că, la scurt timp după incident, el a fost dus înapoi, la penitenciar.

Acest articol a fost citit de 229 ori

Deținutul încarcerat în Penitenciarul Aiud care a atacat un judecător cu un ciob de sticlă rămâne în arest
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.