aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Dilema parcărilor la Aiud

Dilema parcărilor la Aiud

Publicat în 29.08.2018 la ora 11:26

Cea mai mare problemă a Aiudului este traficul intens cu care se confruntă din cauza faptului că DN1, care traversează municipiul, nu mai poate face față numărului tot mai mare de maşini care circulă pe ruta Sebeș-Turda.

Numărul mare de autoturisme creează o serie de probleme municipalității, dintre care cea mai gravă este lipsa locurilor de parcare. În cartiere, mașinile ocupă orice petic liber, fie trotuar sau stradă. Poliția locală împarte amenzi, norocul este că administrația locală nu ridică, încă, mașinile parcate pe spații verzi sau în locuri nepermise.

Aiudenii au reclamat și reclamă faptul că nu sunt suficiente locuri de parcare și că, până la remedierea acestei probleme, poliția locală ar trebui să arate mai multă indulgență. Din cauza parcărilor, apar adesea conflicte între cei norocoși, care dețin un loc de parcare, și cei fără abonament, care parchează unde găsesc un loc liber. Unii aiudeni, pentru a nu risca să își găsească locul de parcare ocupat, amplasează tot felul de obiecte care să îi descurajeze pe alți șoferi să le ocupe parcarea.

• Mai nou, lipsa parcărilor face și „victime”!

În aceste zile, administrația locală este pusă în situația de a da un răspuns unei cereri adresate de către Judecătoria Aiud, care dorește, nici mai mult, nici mai puțin, decât, cităm: „Rezervarea unui număr de 20 de locuri de parcare în imediata apropiere a Judecătoriei Aiud, strict pentru angajații Judecătoriei Aiud”. La prima vedere problema ar fi ușor de rezolvat, numai că parcările vizate de cei de la judecătorie sunt publice și netaxabile (deocamdată n.r.), iar prin acordarea lor discreționară administrația locală este pusă în poziția de a încălca legile și regulamentele care reglementează administrarea domeniului public pe teritoriul municipiului, chiar dacă, așa cum se specifică în adresa respectivă: „atunci când personalul judecătoriei ajunge la serviciu, sunt ocupate (locurile de parcare n.r.) de personalul Penitenciarului Aiud sau de alte autoturisme”.

În motivația cererii de acordare discreționară a locurilor de parcare, Judecătoria Aiud specifică, printre altele: „Întrucât curtea instituției nu are o parcare în care să fie parcate toate autoturismele instituțiilor, respectiv ale personalului (magistraţi, personal auxiliar), este imperios necesar a fi acordate și rezervate instituției noastre locuri de parcare în imediata apropiere a instanței. Astfel, curtea instanței are o suprafață de aproximativ 40 mp (unde încap maximum 6 mașini), iar numărul angajaţilor Judecătoriei din Aiud, care se deplasează zilnic cu autoturismele la serviciu, este de minimum 16. Dintre aceștia, 4 sunt judecători care locuiesc în alte localități, la distanțe mari (Cluj-Napoca, Sibiu, Alba Iulia) și 5 sunt grefieri care, la fel, se deplasează din alte localități”.

În cererea respectivă se mai specifică faptul că „sunt unii justițiabili nemulțumiți de soluțiile primite la cererile formulate, au existat deja cazuri în care au procedat la zgârierea autoturismelor, fără însă a putea identifica aceste persoane”. Astfel, în această săptămână, sau cel mult în următoarea lună, administrația locală va trebui să decidă ce va face: va acorda discreţionar locurile de parcare, încălcând astfel legile și regulamentele care reglementează administrarea domeniului public pe teritoriul municipiului, sau va scoate la licitație parcările respective?

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 698 ori

1.0
02

Comentarii

Un Comentariu la Dilema parcărilor la Aiud

  1. darcea Răspunde

    30.08.2018 la 8:50

    In mare parte problema parcariilor e creata tot de hotia si mafiotismul din primarie !!! Fiecare cartier adetinut centrale termice…!! Nu??? Din cladiriile acelor centrale se pureau parcari pe 2,3 etaje , cu plata iar primaria isi recupera investitia.si in mare parte prin cartiere se rezolva problema parcariilor, dar centralele s au vandut.. Cu banii nu se stie ce si cum.. Ca pe timpuriile alea caracatita conducea aiudul, iar penitenciarul ar trebui sa isi rezolve problema parcarii acuma i au data afara din penny si au umplut fosta autogara de masini si tribun tudoran la fel parcate pe ambele parti.sa isi faca parcare pe tribun tudoran unde e terenul de fotbal, sa gaseasca o modalitate deoarece teren au suficient, nu le trebuie asa teren de fotbal ca nu sunt in dvizia A, sa isi rezolve problema!!!

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.