aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Din ce în ce mai puţine terenuri scoase la vânzare în Aiud

Din ce în ce mai puţine terenuri scoase la vânzare în Aiud

Publicat în 02.02.2014 la ora 11:00

LUMICRON DIGITAL STILL CAMERAÎn ultimele şase luni ale anului trecut, pentru doar 29.000 de euro, administraţia publică din municipiul Aiud a mai „scăpat” de aproximativ 1000 de metri pătraţi de teren de construcţie în intravilan, vânzându-l prin licitaţie publică celor care şi-au dorit un teren de casă sau pentru deschiderea unei afaceri.

Comparativ cu anii trecuţi, numărul parcelelor şi suprafeţele scoase la vânzare a scăzut drastic. Dacă acum 10 ani municipalitatea organiza peste 30 de vânzări de imobile, anul trecut, în ultimul semestru, a avut scoase la vânzare doar trei astfel de imobile. Din discuţiile avute cu unii funcţionari publici, am dedus că administraţia locală nu mai prea are terenuri care să poată fi vândute. Potrivit raportului comisiei de vânzare a imobilelor, cele trei terenuri au avut suprafeţe cuprinse între 153 mp şi 552 mp, preţul variind în funcţie de zona în care se afla terenul vizat de cumpărător.
În urma vânzării a rezultat o sumă de 29.002 euro, ce a fost destinată activităţii de gospodărire şi amenajare a domeniului public al municipiului.
Interesant este faptul că deşi există o diferenţă mare între oportunităţile şi utilităţile pe care le au terenurile respective, preţurile nu diferă mult, astfel că pentru un metru pătrat de teren situat în strada Valea Aiudului, s-a plătit 18,9 euro, iar pentru terenul aflat pe strada M. Vulcănescu,  doar cu 1,3 euro mai puţin pentru metrul pătrat. Preţurile au rămas totuşi ridicate pentru terenurile aflate în centrul municipiului sau pe străzile din imediata apropiere, astfel că pentru un metru pătrat de teren situat pe strada Koroşi Csama Sandor au fost ofertaţi 26,25 euro pentru un metru pătrat.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 950 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.