aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Diplomă decernată de Prefectura Alba pentru maratonistul aiudean Levente Polgar

Diplomă decernată de Prefectura Alba pentru maratonistul aiudean Levente Polgar

Publicat în 29.03.2018 la ora 11:28

Levente Polgar, maratonistul din Aiud care a participat recent la competiţia Arctic Ultra 6633 a fost felicitat, de Instituția Prefectului Județul Alba, cu o diplomă pentru realizarea sa. El este primul sportiv cu dizabilități acceptat la un asemenea concurs și a reușit să parcurgă 110 din cei 618 kilometri, în ciuda condițiilor extrem de grele în care s-a desfășurat cursa.

Levente a fost premiat, joi, cu ocazia ședinței Colegiului Prefectural, la care au participat toți directorii de deconcentrate.

”Am învățat din această competiție cel mai important lucru – cu natura nu ne putem pune – pentru că ne învinge indiferent cât de pregătiți am fi și cât ne-am antrena. Felicit compatrioții noștri care au participat la această competiție. Îi  felicit pe Avram iancu, Florentina Iofcea, dar în special îl felicit pe Tibi Ușeriu că, iată, pentru a treia oară a demonstrat că este un mega-om și știe să gestioneze situația mai bine ca mulți alții. Mulțumesc pentru minunata diplomă de participare și recunoaște. Voi fi mereu mândru și voi duce drapelul României atât cât pot de bine. Sunt om, greșesc, îmi pare rău, dacă aș fi calculator, aș pune virgulele și punctele exact acolo unde ar trebui. Sunt o ființă vie și greșesc, iar a doua zi încerc să o iau de la început. Îi îndemn pe toți cei care vor să ajute sportivii de astăzi, să devină mai buni mâine, să nu-i ocolească pentru că acești tineri sunt viitorul”, a spus Levente Polgar.

Reamintim că Levi a abandonat cursa la finalul primei zile de concurs, după ce a intrat într-o furtună polară cu un vânt ce depășea 100 km/h, și a apăsat butonul de panică cerând ajutor organizatorilor. Medicii au decis că este iminent să îl oprească, deoarece era pus în pericol.

Singurul sportiv cu dizabilităţi acceptat la cel mai renumit ultramaraton din lume, Levente Polgar, de 37 de ani, şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de tren la vârsta de 6 ani şi lucrează în construcţii. El mai are la activ două participări, în 2016 şi 2017, la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, precum şi la alte competiţii din România. În 2016 a alergat peste 1.100 de kilometri în 14 zile, traversând România de la Jimbolia la Vama Veche. El este şi voluntar Invictus.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 271 ori

Diplomă decernată de Prefectura Alba pentru maratonistul aiudean Levente Polgar
2.7 (53.33%) 3 votes

Comentarii

Un Comentariu la Diplomă decernată de Prefectura Alba pentru maratonistul aiudean Levente Polgar

  1. CapraCu3Iezi Răspunde

    04.04.2018 la 3:26

    Cum sa premiati niste gunoaie de oameni, doar pt ca ii handicapat? Bah, dar voi sinteti seriosi?! parca retraim vremuri ceausiste, in care toata lumea aplauda o minciuna. F’tăte dumnezo gunoiule! Asteptam sa iti ceri scuze de la Tibi. Ne-ai facut de rasu lumii dobitoc analfabet!

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.