aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Doi adulți și trei copii din Ungaria salvați de Salvamont Alba, după ce s-au abăut de la traseul turistic și au rămas blocați pe Piatra Secuiului

Doi adulți și trei copii din Ungaria salvați de Salvamont Alba, după ce s-au abăut de la traseul turistic și au rămas blocați pe Piatra Secuiului

Publicat în 09.06.2018 la ora 21:49

O familie cu trei copii din Ungaria a rămas blocată, astăzi, pe Piatra Secuiului din Munții Trascău după ce au părăsit traseul turistic, fiind salvată în urma unei intervenții ce a durat șase ore. Turiștii au fost coborâți pe corzi.    

Șeful Salvamont Alba, Lucian Forda, a declarat că cei doi părinți și copiii lor au rămas blocați pe Piatra Secuiului, din Munții Trascău, după ce s-au abătut de la traseul turistic.

”Echipa salvamont a intervenit și i-a coborât în rapel pentru că erau efectiv blocați pe țancul de piatră. Sunt cetățeni maghiari, nu vorbeau limba română. Intervenția a durat șase ore. Din fericire, când s-a dat apelul, le-am spus să rămână acolo, să nu se deplaseze nici în sus, nici în jos, pentru că pot să cadă. Le-am transmis să rămână în locul în care erau blocați și așa au făcut”, a spus Lucian Forda.

Cei trei copii au vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Pentru recuperarea acestei familii au intervenit cinci salvatori montani.

Cazul nu este unul singular. La sfârșitul lunii mai, alte persoane au rămas blocate pe Piatra Secuiului, o zonă stâncoasă din Munții Trascău, județul Alba, vizitată de foarte mulți cetățeni maghiari.

Acest articol a fost citit de 283 ori

Doi adulți și trei copii din Ungaria salvați de Salvamont Alba, după ce s-au abăut de la traseul turistic și au rămas blocați pe Piatra Secuiului
3.5 (70%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.