aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Dosar penal pentru un minor de 15 ani din Aiud, după ce a fost surprins având asupra sa 37 de petarde

Dosar penal pentru un minor de 15 ani din Aiud, după ce a fost surprins având asupra sa 37 de petarde

Publicat în 12.12.2018 la ora 11:35

Un minor din Aiud s-a ales cu dosar penal după ce a fost surprins având asupra sa mai multe articole pirotehnice. Poliţia atrage atenţia cu privire la pericolul reprezentat de folosirea necorespunzătoare a articolelor cu conţinut exploziv şi reaminteşte prevederile legale aplicabile în domeniu.

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi, substanţe periculoase, sprijiniţi de poliţiştii de investigaţii criminal şi de cei de siguranţă publică au intensificat acțiunile de combatere a operaţiunilor ilegale cu articole pirotehnice, desfăşurate în cadrul Planului de Acţiune „Foc de artificii 2018” .

Astfel, ieri 11 decembrie 2018,  polițiștii din Aiud l-au depistat pe un minor de 15 ani, care avea asupra sa 37 de petarde din categoria F2.

Poliţiştii au precedat la confiscarea obiectelor cu conţinut pirotehnic, deţinute ilegal şi au întocmit dosar penal, faţă de persoana asupra căreia au fost găsite sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, faptă prevăzută de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Pentru a nu fi implicaţi în incidente nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă folosirea cu multă atenţie a articolelor pirotehnice precum şi supravegherea atentă a copiilor deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice;

Reamintim:

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Articolele pirotehnice din categoriile F1 şi P1 comercializate către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 16 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 641 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.