aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Politică » Drept la replică din partea grupului consilierilor locali ai PSD Aiud, pentru articolul “Primaria Aiud risca sa fie amendata cu pana la 50.000 lei. Alesii locali ai Opozitiei au refuzat sa aprobe contul de executie bugetara a municipiului”

Drept la replică din partea grupului consilierilor locali ai PSD Aiud, pentru articolul “Primaria Aiud risca sa fie amendata cu pana la 50.000 lei. Alesii locali ai Opozitiei au refuzat sa aprobe contul de executie bugetara a municipiului”

Publicat în 07.08.2017 la ora 12:30

Referitor la articolul “Primaria Aiud risca sa fie amendata cu pana la 50.000 lei. Alesii locali ai Opozitiei au refuzat sa aprobe contul de executie bugetara a municipiului”, semnat de  Lazar Dorel si publicat pe site-ul aiudinfo.ro sâmbătă, 5 august 2017, suntem nevoiti sa facem cateva precizari: Cea mai importanta dintre ele priveste modul de scriere a materialului.

Autorul acestuia, domnul Lazar Dorel, ori nu a dorit sa scrie un articol de presa, bazat pe adevar, ori nu are nici cele mai mici cunostinte despre matematica. In perioada iulie 2016-iulie 2017, au fost supuse aprobarii CL Aiud 364 proiecte de hotarare. Consilierii PSD s-au abtinut s-au au votat impotriva in cazul a 82 proiecte de hotarare, ceea ce reprezinta 22%, procent care rezulta din aplicarea regulii de 3 simpla. Ori domnul Lazar nu poate efectua operatii matematice de baza, ori a dorit sa prezinte doar partea adevarului care i-a cazut dansului mai bine si a fost mai convenabila. Credem ca, daca ar fi dorit sa redacteze un articol de presa, ar fi cerut si punctul de vedere al consilierilor PSD, referitor la motivul abtinerii in cazul proiectului privind aprobarea contului de executie bugetara, asa cum se pare ca este interesat sa redea opiniile unor cetateni (despre care nu stim daca nu cumva sunt prietenii imaginari ai dansului).

Aiudenii au tot dreptul sa stie cum voteaza consilierii locali si de ce voteaza intr-un fel sau altul. Potrivit legii, voturile exprimate in cazul proiectelor de hotarare pot fi “pentru”, “impotriva” sau “abtinere”. Opozitia intr-un consiliu local isi joaca rolul, tinand cont de interesele comunitatii pe care o reprezinta, ale cetatenilor, dar Opozitia are obligatia de a amenda si puterea locala, atunci cand este cazul, si de a lua pozitie cand se constata derapaje de la mersul firesc al activitatii administratiei publice locale.

Grupul consilierilor PSD a ales sa se abtina in cazul proiectului privind aprobarea contului de executie bugetara a municipiului Aiud, pentru ca amendamentele noastre la proiectul privind aprobarea bugetului local pentru anul 2017 nu au fost luate in considerare de actuala putere PNL-UDMR. Totodata, doamna primar trebuie sa stie ca prima calitate a unui primar este aceea de a avea abilitatile si competentele necesare pentru a convinge un consiliu sa voteze in asa fel incat proiectele sa fie aprobate.

In perioada 2012-2016, fosta conducere a reusit sa isi treaca proiectele, chiar daca doamna Oana Badea si echipa sa de atunci fie votau impotriva, fie se abtineau. Spre exemplificare, la proiectele privind aprobarea contului de executie bugetara supuse la vot CL Aiud in mandatul precedent, Opozitia de atunci a avut urmatoarea abordare: in iulie 2012- s-au abtinut de la vot Oana Badea, Vasile Vultur, Aurel Fleser, Geza Molnar; in octombrie 2012, s-a abtinut de la vot doamna Oana Badea; in decembrie 2012, s-au abtinut Vasile Vultur, Aurel Fleser si Oana Badea; in aprilie 2013, doamna Badea a lipsit de la sedinta; in iulie 2013, s-au abtinut de la vot Vasile Vultur, Oana Badea, Tiberiu Budusan, Geza Molnar; in octombrie 2013, s-au abtinut de la vot Oana Badea, Geza Molnar, Tiberiu Budusan, Vasile Vultur, Ioan Moldovan; in decembrie 2013, s-au abtinut de la vot Oana Badea, Aurel Fleser, Vasile Vultur, Tiberiu Budusan, Iosif Bradea si Ioan Moldovan.

In 2014, contul de executie bugetara a municipiului Aiud a fost supus la vot in cadrul sedintelor de consiliu din lunile aprilie, iulie, octombrie, decembrie. S-au abtinut de la vot Vasile Vultur, Aurel Fleser, Iosif Bradea, Gabriela Galea, Tiberiu Budusan, Ioan Moldovan si, de fiecare data, adica de 4 ori domnule Lazar, Oana Badea s-a abtinut de la vot. In 2015, situatia s-a repetat: contul de executie bugetara a fost supus votului de 4 ori, in aprilie, in iulie, octombrie si decembrie. Oana Badea s-a abtinut iar, de fiecare data, alaturi de Ioan Moldovan, Gabriela Galea si Tiberiu Budusan.

Contul de executie bugetara se aproba cu majoritate simpla, adica cu 10 voturi. In perioada 2012-2016, noi ne-am descurcat cu cele 11 voturi cate aveam in consiliul local, actuala conducere PNL-UDMR nu se descurca. Doamna Badea trebuie sa mai inteleaga ca un primar devine competent numai daca reuseste sa faca fata Opozitiei si daca reuseste sa isi treaca proiectele, in ciuda abtinerilor, pe care domnia sa, in calitate de consilier local, le-a adoptat de cele mai multe ori in cazul proiectelor promovate de fosta conducere.

In final, Opozitia are obligatia de a-i reprezenta si pe acei cetateni care nu au votat-o pe doamna Oana Badea, pentru ca nu au crezut in administratia ei de nota 10. Din ceea ce spun cetatenii (ne referim la cei reali, domnule Lazar Dorel), nota primita pana acum de administratia Badea-Lorincz nu e grozava si sunt tot mai multi nemultumiti intre cei care au votat PNL-ul doamnei Badea (a se citi PDL) cu asteptari total neimplinite.

Doamna Badea mai are nevoie sa inteleaga ca Facebook-ul tine de cald o vreme si ca un primar devine categoric competent numai daca pune vorbele in fapte. Dusul cu vorba dulce nu rezolva nimic pe termen lung.

Noi ii dorim succes doamnei Badea, pentru ca nu mai e mult si da examen. De data asta, cetatenii vor da nota in functie de performante si nu de promisiuni.

Grupul consilierilor PSD

Acest articol a fost citit de 383 ori

Comentarii

3 Comentarii la Drept la replică din partea grupului consilierilor locali ai PSD Aiud, pentru articolul “Primaria Aiud risca sa fie amendata cu pana la 50.000 lei. Alesii locali ai Opozitiei au refuzat sa aprobe contul de executie bugetara a municipiului”

 1. economistul Răspunde

  07.08.2017 la 16:46

  Aveti ce aveti cu Oana Badea care se pare că deranjează prin faptul că a reușit așa cu majoritatea ei minoritara sa face mai mult decat a-ti facut dumneavoastra domnule Rusu. Cred ca va doare acest lucru si cred ca doare si mai tare faptul ca se pare ca va reusi sa aduca niste mici investitori in Aiudsi sa creeze unele locuri de munca. Ca Lazar a exagerat, nu cred ca a facut-o voit dar trebuie sa recunoasteti ca privita de dincolo de geam o sedinta în care majoritatea proiectelor sent respinse de dumneavoastra si ceilalti opozanti i da dreptate sa afirme acest lucru.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Rusinica Răspunde

  07.08.2017 la 19:27

  O replica penibila, marca PSD. Pentru ca, dupa ce domnul Rusu a fost viceprimar in guvernarea USL si a avut majoritatea confortabila in consiliul local de 13 consilieri USL + UDMR, vine acum sa aminteasca pe vremea lor, consilierii PDL care erau in numar de 6 si care ori ridicau mana pentru ori o ridicau impotriva, efectul era acelasi, pe vremea lor, puricii de potcoveau cu 99 ocale de fier si zburau pana in inaltul cerului!! Dar investitori nu au venit, buunastare nu au creat in Aiud domnii PSD, USL ETC…desi aveau si Guvern USL…si? Nimic! Domnul Rusu se da iubitor de Aiud, insa nu voteaza proiecte pentru bunastarea Aiudului, numai de a dracu, pentru ca e doamna Badea primar. Asa de mult iubeste domnul psdist orasul acesta…

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. groaznicul de Ivan Răspunde

  09.08.2017 la 22:03

  cam modesta exprimarea in asa zisul drept la replica- se putea mai cu sentiment

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.