aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Duminică la Galda de Jos va avea loc cea de-a treia etapă a Concursului Judeţean “Cultură pentru Cultură”

Duminică la Galda de Jos va avea loc cea de-a treia etapă a Concursului Judeţean “Cultură pentru Cultură”

Publicat în 24.05.2013 la ora 11:32

Duminică 26 mai 2013, începând cu ora 12.00, pe arena sportivă din Galda de Jos va avea loc cea de-a treia  etapă din acest an a Festivalului – concurs ,,Cultură pentru Cultură,, ediţia a VIII-a. Ansamblurile de muzică şi dansuri a patru comune din zona Văii Mureşului (Unirea, Mirăslău, Noşlac şi Ciugud) se vor întrece în  cântece, dansuri populare, tradiţii şi obiceiuri.

Afis-Cultura-Galda-de-JosConcursul va fi precedat de o paradă a portului popular, ce se va desfăşura în centrul comunei Galda de Jos, de la ora 12.00, iar de la ora 13.00 va urma pe arena sportivă concursul şi un amplu program folcloric susţinut de: Ansamblul comunei Galda de Jos, Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, Cosmin Toma, Sava Negrean Brudaşcu şi Traian Jurchelea.

 Festivalul-concurs “Cultură pentru Cultură” are scopul de a revitaliza cultura tradiţională din mediul rural şi de a dezvolta turismul cultural în zonele istorico- etnografice ale judeţului Alba. La etapa zonală a Văii Mureşului, care se desfăşoară la Galda de Jos, au intrat în concurs comunele Unirea, Mirăslău, Noşlac şi Ciugud.

 Reamintim că, prima etapă a concursului judeţean “Cultură pentru Cultură” s-a desfăşurat duminică, 12 mai, la Blaj, unde învingătoare a ieşit comuna Roşia de Secaş, iar cea de-a doua etapă, în cadrul  Serbării Nraciselor de la Negrileasa, în data de 19 mai.  unde pe primul loc s-a clasat comuna Vadu Moţilor.

 Concursul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba . Parteneri ai acestui eveniment sunt Primăria şi Consiliul Local Galda de Jos.

Acest articol a fost citit de 340 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.