Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Elevi ai Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud clasați pe locuri fruntașe la concursurile și olimpiadele școlare de informatică

Publicat

în

La final de an şcolar, elevii Colegiului Naţional “Titu Maiorescu” Aiud, pregătiţi de prof. Sorin Groza, au participat la o serie de concursuri de informatică unde şi-au dovedit din plin pasiunea pentru informatică obţinând multe premii şi menţiuni.

Titu-Maiorescu-Aiud-premiati-la-concursurile-de-informaticaAstfel, echipajul colegiului aiudean, format din elevii Mihai Mătărîngă (cls.IX) , Vasile Suciu (cls.X) şi Ovidiu Decean (cls.XI) a participat la cea de- a IV- a ediţie a proiectului ITeam_net, organizat de Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii „Babeş-Bolyai” şi inclus de către Ministerul Educaţiei Naţionale în calendarul activităţilor educative regionale şi interjudeţene. În cadrul acestui concurs, elevul Vasile Suciu a reuşit performanţa de a se clasa  pe locul II (premiul I neacordându-se).

De asemenea, pe plan naţional s-au remarcat elevii Daria Barbu, Renata Meteş (cls.IX), Alexandru Mihu (cls.XI), obţinând locul I cu punctajul maxim de 100 puncte şi medalie de aur în cadrul celei de a doua etape, de bilanţ, a evaluării naţionale la informatică şi tehnologia informaţiei din anul şcolar 2012 – 2013, unde  au participat un număr de 26 de liceeni. Pe plan judeţean au obţinut rezultate meritorii următorii elevi : Ioana Boroş, Alina Popa, Ionuţ Suciu (cls.XI) premiul III ; Maria Ardiuş, Ştefana Câmpean, Laura Lazăr, Andreea Maier, Sebastian Man (cls.IX), Cristian Cristea (cls.X), Roxana Muntean, Diana Tiuca (cls.XI) menţiune.

Recent, s-a desfăşurat la Lugoj a XX – a ediţie a prestigiosului Concurs Naţional de Soft “Grigore Moisil”, în organizarea Ministerului Educaţiei Nationale, Inspectoratului Şcolar Timiş şi a Clubului Copiilor Lugoj. La această ediţie jubiliară au participat aproximativ 25 de echipaje de la licee şi şcoli generale din ţară cu rezultate deosebite la concursurile de informatică. De la colegiul aiudean au participat elevii Vasile Suciu (cls. X) şi Ovidiu Decean (cls. XI). În condiţiile unui concurs de nivel ridicat, cei doi au avut o prestaţie foarte bună. Astfel, Ovidiu Decean a obţinut premiul III iar Vasile Suciu a fost recompensat cu menţiune.

Tuturor felicitări pentru frumoasele rezultate obţinute şi mult succes la viitoarele concursuri!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Locul II la faza județeană a Maratonului pentru Educație Antreprenorială, pentru elevii Liceului Tehnologic Aiud

Publicat

în

Luni, 15 aprilie 2024, a avut loc la Alba Iulia, faza județeană a MARATONULUI PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ.

„La acest proiect au participat elevii Căpâlna Dorian,Fufezan Georgiana,Lazăr Mihai,Popa Luca și Popa Tabita din Liceul Tehnologic Aiud ,cu firma IRIS – PHOTO, coordonați de doamnele profesoare Bașa Emeșe și Oțel Emilia Camelia. Echipajul a obținut locul II, la etapa județeană.

Mulțumim mentorilor noștri pentru marea provocare la care am fost antrenați, doamna antreprenor Duna Adriana și Ing. Oltean Ciprian”, au transmis reprezentanții Liceului Tehnologic Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Călin Karina Maria, elevă a Școlii Gimnaziale „Axente Sever” Aiud, mențiune la faza județeană a Olimpiadei de Religie

Publicat

în

Eleva, Călin Karina Maria, de la Școala Gimnaziala „Axente Sever” Aiud, a avut o comportare foarte bună, la faza județeană a Olimpiadei de Religie, fiind recompensată cu mențiune.

„La Olimpiada de Religie, faza județeană, eleva Călin Karina Maria din clasa a VI-a C, coordonată de doamna profesor Lupu Anda Raluca, a obținut mențiune. Felicitări pentru rezultat!”, au transmis reprezentanții Școlii Gimnaziala „Axente Sever” Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Școala Gimnazială „Axente Sever“ Aiud, implicată în Proiectul internațional E-twinning „Friendly Steps for Nature”

Publicat

în

În perioada decembrie 2023 – mai 2024, Școala Gimnazială „Axente Sever“ din Aiud, sub coordonarea d-nei. profesor pentru învățământul primar, Ana-Sorana Scutelnicu, este implicată în Proiectul internațional E-twinning “Friendly Steps for Nature”, în cadrul căruia sunt reunite 26 de cadre didactice din 8 țări – Turcia, România, Croația, Macedonia, Azerbaidjan, Grecia, Iordania și Estonia.

E nevoie să facem „pașii potriviți“ pentru a trăi într-o lume stabilă și trainică. Căutăm prin acest proiect să atragem atenția asupra schimbărilor climatice, care la nivel global reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă lumea secolului 21, precum și alte probleme de mediu. Conservarea naturii pentru generațiile viitoare este una dintre problemele pentru care întreaga umanitate ar trebui să se simtă responsabilă.

Proiectul nostru are scopul de a forma în rândul copiilor obiceiuri sănătoase în relația cu mediul și de a îi încuraja pe aceștia să folosească eficient resursele naturale. Activitățile proiectului implică învățarea modalităților inedite de a proteja natura, raționalizare resurselor, economisirea energiei, reducerea cantității de deșeuri și reutilizarea materialelor reciclabile pentru a reduce poluarea mediului. Astfel, ne propunem să sensibilizăm elevii cu privire la cei trei R: Redu, Reutilizează, Reciclează.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud