aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Elevi și angajați ai primăriei din Aiud, la sădit puieți de arbori în pădurea Sloboda

Elevi și angajați ai primăriei din Aiud, la sădit puieți de arbori în pădurea Sloboda

Publicat în 18.03.2016 la ora 15:43

plantare-arbori-aiud-mar-2016Angajați ai Primăriei Aiud și ai instituțiilor subordonate Consiliului Local Aiud, alături de primarul municipiul Aiud, Mihai Horațiu Josan, ajutați de peste 100 de elevi ai colegiilor din municipiu au participat, miercuri, 16 martie, la o acțiune de plantare de puieți de cireș sălbatic și stejar în pădurea Sloboda. Acțiunea a marcat începerea „Lunii Pădurii”, iar manifestările organizate de primărie vor continua sâmbătă, când va fi marcată Ora Pământului.

”Activitățile de regenerare a pădurilor din împrejurimile municipiului nostru au început încă din anul 2011, iar în acest an zona aleasă pentru a fi împădurită a fost pădurea Sloboda, unde, cu sprijinul Ocolului Silvic Aiud, au fost plantați peste 1000 de puieți de stejar și cireș sălbatic”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud. La acțiunea de miercuri au participat, alături de autoritățile locale, elevi de la Colegiul ”Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Tehnic Aiud, Colegiul ”Bethlen Gabor” Aiud și de la Liceul Tehnologic ”Alexandru Borza” Ciumbrud.

În paralel cu acțiunea organizată de Primăria municipiului Aiud, reprezentanții Ocolului Silvic Aiud au plantat 4000 de puieți în apropierea șantierului forestier, o zonă în care regenerarea naturală nu a funcționat.

Acțiunea de împădurire a pădurii Sloboda a marcat începerea „Lunii Pădurii”, eveniment ce se desfășoară în perioada 15 martie – 15 aprilie și care, în anul 2016, poartă numele de ”Luna plantării arborilor”.

„Luna Pădurii” este unul din cele mai importante evenimente silvice și ecologice, fiind o lună în care este subliniată importanța pădurilor, a rolului esențial pe care îl au în menținerea echilibrului ecologic.

Acțiunile organizate de administrația aiudeană vor continua sâmbătă, cu ocazia ”Orei Pământului”, când, aiudenii sunt așteptați la evenimentul Aiud Maraton, evenimentul sportiv al anului pentru municipiul nostru. La probele de maraton și semimaraton din acest an s-au înscris peste 400 de concurenți din întreaga țară.

În aceeași zi, aiudenii sunt invitați să se alăture demersului autorităților locale, de a promova mijloacele de deplasare prietenoase cu natura și benefice pentru organism, ieșind la o plimbare cu bicicletele, pentru a semnala că mediul este un subiect de interes major pentru întreaga comunitate aiudeană.

Seara, între orele 20:30 – 21:30, în primăria municipiului Aiud și în unitățile subordonate Consiliului Local se vor stinge luminile, iar iluminatul public va fi întrerupt timp de o oră, municipiul alăturându-se astfel celor peste 7000 de orașe din întreaga lume care celebrează Ora Pâmăntului.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 442 ori

Elevi și angajați ai primăriei din Aiud, la sădit puieți de arbori în pădurea Sloboda
3 (60%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.