aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din Aiud au câștigat etapa județeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”

Elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din Aiud au câștigat etapa județeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”

Publicat în 03.06.2016 la ora 12:48

concurs-judetean-educatie-rutiera-iun-2016Etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” a avut loc ieri, 2 iunie 2016, în Alba Iulia. Câştigătorii acestei ediţii au fost elevii din Aiud.

Ieri, 2 iunie 2016, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiul Alba Iulia, a avut loc etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” la care s-au înscris 10 echipaje de la unităţi de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţul Alba.

Scopul acestui concurs, care se organizează an de an, atât la nivel judeţean cât şi naţional, este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Competiţia a constat în 3 probe, una teoretică (de cunoaştere a regulilor de circulaţie rutieră) şi două practice (de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul școală).

Elevii au avut ocazia să-şi demonstreze cunoştinţele dobândite în ceea ce priveşte circulaţia rutieră precum şi îndemânarea în folosirea bicicletei în poligon.

Şi în acest an, participanţii la concurs au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi premii constând în biciclete, tablete şi gadjeturi ce au fost oferite de Consiliul Judeţean Alba, partener tradiţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în proiectele educative.

Pe primele locuri s-au situat elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, ai Şcolii Gimnaziale „Axente Sever” Aiud şi ai Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş.

Judeţul Alba va fi reprezentat la etapa naţională a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” de elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din municipiul Aiud.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 176 ori

Elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din Aiud au câștigat etapa județeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.