aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Elevii de la „Titu Maiorescu” Aiud, Moși Crăciuni pentru copiii de la o casă de tip familial

Elevii de la „Titu Maiorescu” Aiud, Moși Crăciuni pentru copiii de la o casă de tip familial

Publicat în 17.12.2017 la ora 15:00

Departamentul Educațional al Colegiului Național „Titu Maiorescu” Aiud, format din elevii Corina Chira, Antonia Demeter și Andrei Șoșa, și Consiliul Școlar al Elevilor, reprezentat de președinta Ioana Dancea, au iniţiat un proiect filantropic cu prilejul apropiatei sărbători creștine a Crăciunului, când toți românii ar trebui să fie mai darnici și mai buni.

Astfel, liceenii aiudeni le vor oferi cadouri de Moș Crăciun celor 14 copii ocrotiți la Casa de tip familial „Sf. Ioan Botezătorul” Aiud, administrată de preotul Sebastian Tocănel. Așezământul a fost construit în anul 2011 în baza unui parteneriat public-privat semnat între Consiliul Județean Alba, prin DGASPC Alba, Asociația „Filantropia Ortodoxă” Aiud și Parohia Ortodoxă Aiud I.

Acesta are o capacitate de 16 locuri și și-a început oficial activitatea pe 13 septembrie 2011, fiind sfințit 3 luni mai târziu de către ÎPS Irineu, arhiepiscopul de Alba Iulia. „Am realizat acest proiect cu scopul de a aduce bucurie pe chipurile acestor copii, care merită să se bucure de venirea Crăciunului aşa cum se cuvine”, a spus Andrei Șoșa, din clasa a IX-a de filologie.

„Este o oportunitate de a dobândi experienţă şi bucurie datorită faptului că putem aduce fericire în sufletele acestor copii”, a declarat Corina Chira, elevă în clasa a IX-a la specializarea Științe ale naturii. „Pe această cale, dorim să le mulţumim celor 73 de elevi implicați în acest proiect și nu în ultimul rând doamnei director adjunct Daniela Caizer, dar și colaboratorilor pentru sprijinul acordat”, a declarat Antonia Demeter, elevă în clasa a X-a, de la aceeași specializare. Darurile vor ajunge la copiii instituționalizați în cursul săptămânii viitoare.

Robert GHERGU

Acest articol a fost citit de 181 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.