aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Elevul Filip Munteanu de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud a obținut mențiune și medalie de argint la Olimpiada Națională de Matematică

Elevul Filip Munteanu de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud a obținut mențiune și medalie de argint la Olimpiada Națională de Matematică

Publicat în 02.05.2019 la ora 17:25

Filip Munteanu, elev în ultimul an de studiu la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, a obținut o mențiune la recenta ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică desfășurată la Colegiul Național „Decebal” Deva, fiind singurul reprezentant al județului Alba premiat la faza pe țară a acestei competiții.

Este prima distincție cucerită din partea Ministerului Educației Naționale de elevul pregătit de prof. Iulian Vântu, Filip Munteanu fiind recompensat totodată și cu o medalie de argint din partea Societății de Științe Matematice din România. De asemenea, campionul olimpic județean la matematică a susținut și proba de baraj în vederea stabilirii componenței loturilor olimpice care vor reprezenta România la competițiile internaționale.

Filip Munteanu este un „abonat” al etapei naționale a olimpiadelor și concursurilor de matematică, la care s-a calificat încă din vremea când era elev de gimnaziu. El și-a îmbunătățit astfel performanțele obținute la faza pe țară a olimpiadei de matematică de la Târgu Mureș, în 2016, și Timișoara, în 2017, de unde s-a întors cu medalii de argint decernate de SȘMR. Felicitări și succes la concursurile și examenele viitoare!

Facebook 

Acest articol a fost citit de 668 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.