aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Expoziţie a Fundației Inter-Art Aiud la Bruxelles

Expoziţie a Fundației Inter-Art Aiud la Bruxelles

Publicat în 13.03.2013 la ora 17:32

Fundaţia Inter-Art Aiud, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Primăria/Consiliul Local Aiud şi Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud, organizează marţi, 19 martie, la Parlamentul European de la Bruxelles, o importantă expoziţie de artă , intitulată “Libertate şi artă – fără frontiere”.

În cadrul acesteia, vor expune 82 de artişti din 52 de ţări (toţi participanţi, în timp, la cele 17 ediţii ale taberelor  internaţionale de artă de la Aiud). Tot în această complexă expoziţie, organizată la invitaţia europarlamentarului Iuliu Winkler, sunt expuse şi lucrările realizate de 16 tineri (între 12 şi 16 ani) artişti plastici din 5 ţări în cadrul taberei de creaţie pentru tineret de la Aiud.

Manifestarea cuprinde, de asemenea, o lansare de carte (ediţie bilingvă: română şi franceză) şi CD muzical – “Poemul tăcerii”, prezentarea potenţialului cultural şi turistic al judeţului Alba, o degustare de vin din zona viticolă a Transilvaniei dar şi un recital de muzică (Emilia Szongoth, Marius Moga).

Actiunea se înscrie în demersul cultural pe care Fundaţia Inter-Art Aiud l-a întreprins de-a lungul anilor la: sediul ONU, New York, Woodrow Wilson Center Washington DC, Cavilam Vichy, Rabat, Istanbul, Bombay, Cairo, Viena, dar şi la Bucureşti, Alba Iulia, pentru promovarea culturii şi pentru stabilirea de relaţii şi parteneriate culturale.

“Promovarea artei româneşti într-un context universal, şi nu individual, oferă şi posibilitatea poziţionării valorice şi calitative în spaţiul artei plastice contemporane”, a declarat Ioan Hădărig, director artistic al Fundaţiei Inter-Art Aiud.

Acest articol a fost citit de 366 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.