aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Expoziţie de fotografie, prezentări de carte, proiecţie de film şi recital de pian în cadrul primei ediţii a Colocviilor Culturii Maghiare din Transilvania desfășurată la Aiud

Expoziţie de fotografie, prezentări de carte, proiecţie de film şi recital de pian în cadrul primei ediţii a Colocviilor Culturii Maghiare din Transilvania desfășurată la Aiud

Publicat în 22.02.2014 la ora 15:57

colocviile-culturii-maghiare-la-aiud-21-feb-2014Ieri, 21 februarie 2014, la Aiud, a avut loc prima ediţie a „Colocviilor Culturii Maghiare din Transilvania”.  Portrete literare, prezentări de carte, expoziţie de fotografie sau recital de pian şi o proiecţie de film cu un obicei popular maghiar –  “Înmormântarea Fărşangului”,  din zona Rimetea, au fost doar câteva dintre activităţile la care aiudenii şi nu numai au putut lua parte. Evenimentul s-a desfăşurat cu începere de la ora 17.00, la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”.

Prima ediţie a Colocviilor Culturii Maghiare din Transilvania a adus în faţa publicului un program diversificat, gustat din plin de aiudeni şi nu numai. Au fost prezentate portrete literare – Aprily Lajos, Scriitori maghiari din Transilvania, de către prof. Józsa Miklós, şi portretul dr. Csávossy György, de către poetul Ioan Hădărig. De asemenea, a avut loc o prezentare de carte  – “O istorie a maghiarilor”,  editura Világhírnév, Cluj-Napoca, Ferenc Páll Szabó, (coord.), Sándor Pócsai, Ciprian Rad, Eva-Andrea Váradi, László Wellmann, dar şi prezentarea Asociaţiei “Dr. Szász Pál”, a Centrului de Cultură al Comunităţii Maghiare, despre care a vorbit Kováts Krisztián, Kerekes Hajnal.

 A încântat privirile celor prezenţi o expoziţie de fotografie Balog Zoltán – Aprily Lajos,  poeme vizual ilustrate, precum şi o proiecţie de film cu un obicei popular maghiar din zona Rimetea  – “Înmormântarea Fărşangului”.

 Tot în cadrul evenimentului, a fost prezentat şi albumul “Serile Aprily -10 ani de activitate”, editor Asociaţia Dr. Szász Pál, Aiud 2013, redactor de carte prof. Bakó Botond.

 La final a avut loc un recital de pian, susţinut de Kepeczi Roland, (elev al cercului de pian al Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, coordonator prof. Claudiu Cordea).

Acest articol a fost citit de 608 ori

Expoziţie de fotografie, prezentări de carte, proiecţie de film şi recital de pian în cadrul primei ediţii a Colocviilor Culturii Maghiare din Transilvania desfășurată la Aiud
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.