aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Expoziție de pictură organizată de Inter Art Aiud la Ambasada Turciei din București

Expoziție de pictură organizată de Inter Art Aiud la Ambasada Turciei din București

Publicat în 06.07.2016 la ora 16:18

expozitie-inter-art-aiud-ambasada-turciei-iul-2016Ambasada Turciei la București a fost gazda unei expoziții eveniment purtând semnăturile artiştilor plastici Özlem Kalkan Erenus (Turcia), Dimitar Velichkov (Bulgaria) şi Ştefan Balog (România).

Desfăşurată sub genericul „Conexiuni”, expoziţia se constituie într-un element important al multiculturalităţii într-o lume în care incertitudinea şi intoleranţa devin probleme ale vremurilor contemporane. Expoziţia, gandită cu mult înainte de evenimentele tragice din Turcia, reprezintă o punte de legatură între valorile artistice contemporane, o conexiune în redefinirea spatiului cultural contemporan.

Özlem Kalkan Erenus este un valoros artist plastic din Turcia. Lucrările prezente pe simezele expozitiei, gândite într-o structură conceptuală novatoare, exprimând figuri umane individualizate prin aria coloristică, dar şi prin sentimentele şi trăirile transmise printr-o formă minimalistă de exprimare grafică.

Artistul plastic bulgar Dimitar Velichkov şi-a gândit lucrările din expoziţie ca o îmbinare a elementelor fantastice cu transfigurări  contemporane, în care aria cromatică joacă un rol important.

Lucrările semnate de artistul plastic Stefan Balog, din România, deschid  prin structura lor o dimesiune cromatică, de lumină şi culoare, care excelează atât prin abordarea modernă, neconvenţională cît şi printr-o dinamică a spaţiului grafic.

Expoziţia Conexiuni reprezintă, dincolo de mesajele pe care le putem interpreta şi reintepreta, un important moment in care trei artişti importanti din punct de valoare calitativ, provoacă intelectual printr-o dinamică a exprimării grafice şi printr-un concept inedit.

Ambianţa remarcabilă a spaţiului şi oamenilor de la Ambasada Turciei la Bucureşti conferă o notă de eleganţă şi dinamism evenimentului.

Cuvântul de deschidere al evenimenimentului a fost rostit de excelenta sa dl. Osman Koray Ertaș, ambasadorul Turciei la București, iar expoziția a fost prezentată de Ioan Hădărig, director artistic al Fundaţiei Inter-Art Aiud.

Expozitie de artă plastică: “Connections” – Özlem Kalkan Erenus (Turcia), Dimitar Velichkov (Bulgaria), Ştefan Balog (România) a fost organizată de: Ambasada Turciei la Bucureşti,  Fundația Inter-Art Aiud, în parteneriat cu Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud.

Acest articol a fost citit de 66 ori

Expoziție de pictură organizată de Inter Art Aiud la Ambasada Turciei din București
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.