aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Fosta directoarea a Bibliotecii „Liviu Rebreanu”, Jenica Sătmărean, propusă pentru titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Aiud”

Fosta directoarea a Bibliotecii „Liviu Rebreanu”, Jenica Sătmărean, propusă pentru titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Aiud”

Publicat în 20.02.2015 la ora 18:28

biblioteca-municipala-aiudFosta directoarea a Bibliotecii „Liviu Rebreanu”, Jenica Sătmărean, cunoscută pentru contribuţiile deosebite în activitatea culturală, este propusă pentru titlul de „Cetăţean de Onoare al municipiului Aiud”, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa ordinară de miercuri, 25 februarie 2015.

Propunerea a fost făcută de ec. Horia Nistor , pr. prot. Ioan Tocănel, insp. şcolar Delia Gheorghiţă, cons. jr. Cristea Iosif Bradea şi prof. Constantin Groza, cetăţeni ai municipiului Aiud.

„Printre realizările doamnei Jenica Sătmărean, cetăţean al municipiului Aiud din anul 1972 până în anul 2010, se menţionează de către sus-numiţii: deschiderea şi amenajarea Grădiniţei din Gîrbova de Sus (1972-1973), realizarea unui cabinet de limba română în localitatea Livezile, realizarea în cadrul Colegiului Tehnic Aiud a unei biblioteci model din două ateliere şcolare, care a obţinut locul 1 pe ţară la concursul „Cea mai bună bibliotecă şcolară” (1986/1987), transformarea şi reconstrucţia Bibliotecii Municipale „Liviu Rebreanu” din Aiud„,  se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre a Consiliului Local, ce va fi supus la votul consilierilor locali în şedinţa ordinară de miercuri, 25 februarie.

În argumentarea propunerii se mai menţionează faptul că doamna Jenica Sătmărean a scris monografia „Biblioteca aiudeană, o altfel de şcoală”, că timp de aproximativ 20 de ani a desfăşurat o amplă activitate în cadrul Societăţii Cultural Patriotice „Avram Iancu”, iar acţiunea „Martirii neamului – Horea, Cloşca şi Crişan, Avram Iancu”, pe care a iniţiat-o, se desfăşoară şi în prezent la Mănăstirea Râmeţ”.

 În conformitate cu prevederile art. 36 alin. (8) din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată „Consiliul local poate conferi persoanelor fizice române sau străine cu merite deosebite titlul de cetăţean de onoare al comunei, oraşului sau municipiului, în baza unui regulament”. De asemenea, potrivit dispoziţiilor art. 4 alin. (3)  pct. (1) din HCL nr. 81/2005 privind adoptarea Statutului Municipiului Aiud,  Consiliul Local poate acorda titlul de cetăţean de onoare unor înalte personalităţi politice, ştiinţifice sau culturale, care, prin activitatea profesională, au contribuit la crearea unor legături ştiinţifice, culturale sau economice, cu efecte pozitive asupra Municipiului Aiud.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 382 ori

5.0
01

Comentarii

Un Comentariu la Fosta directoarea a Bibliotecii „Liviu Rebreanu”, Jenica Sătmărean, propusă pentru titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Aiud”

  1. Regele Momo Răspunde

    25.02.2015 la 12:32

    nestiinta trebuie corectata ,nu blamata-imi asum si eventualitatea asta- dar ce a facut onorabila-de altfel-doamna satmareanu pentru oras? cred ca pentru a fii cetatean de onoare al unei localitati, trebuie sa ai la activ ceva mai mult decat cateva emisiuni la radio si administrarea unei biblioteci ; interesant ar fii daca deschideti o lista cu potentiali nominalizati ca fiind ”cetateni de oroare” ai orasului- sa vedem ce creste pe tabelul ala- sau pentru a face chestia aia chiar trebuie sange in instalatie ?

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.