aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Frate finlandez pentru municipiul Aiud

Frate finlandez pentru municipiul Aiud

Publicat în 18.07.2018 la ora 10:00

Dacă aleșii locali vor fi de acord cu propunerea primarului Oana Badea, începând din această lună municipiul Aiud va avea încă o localitate înfrățită. Potrivit celor stipulate în expunerea de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre inițiat de primar, administrația publică locală își propune ca, în perioada imediat următoare să poată pune bazele unor parteneriate în domeniile economic, social, turistic și cultural între Municipiul Aiud și orașul Raahe din Finlanda.

Idea unei astfel de înfrățiri a venit în timpul întrevederilor pe care conducerile celor două orașe le-au avut cu ocazia aniversării a 240 de ani de atestarea documentară a orașului înfrățit Cherepovets din Rusia unde a fost prezentă o delegație aiudeană și unde reprezentanții municipiului Aiud au avut o primă întrevedere cu conducerea administrativă a orașului finlandez Raahe, fapt care s-a soldat cu inițierea demersurilor pentru înfrățirea celor două localități.

Atestat documentar pe la mijlocul secolului al XV-lea, orașul Raahe are o populație de 25.000 de locuitori, a devenit port în anul 1791 și a fost, în mod tradițional, un oraș portuar odată cu dezvoltarea industriei metalurgice și a industriei grele. Portul Raahe este al șaselea cel mai aglomerat port din țară, cu 700 de nave care vizitează danele în fiecare an. Mărfurile care sunt transportate prin port includ materii prime și încărcături libere, oțel, cherestea, containere și mărfuri expediate pe bază de contract.
Raahe va fi cea de a opta localitate înfrățită cu municipiul Aiud după: Dingelstadt – Germania, Gyomaendröd – Ungaria, Cusset – Franța, Cerepovets – Rusia, Ponte de Sor – Portugalia, Siklos – Ungaria, Megara – Grecia și Soltvadkert – Ungaria.

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 329 ori

Frate finlandez pentru municipiul Aiud
3 (60%) 1 vote[s]

Comentarii

2 Comentarii la Frate finlandez pentru municipiul Aiud

 1. opricean ghita magelina Răspunde

  23.07.2018 la 16:50

  Cat costa toate deplasariile si infratiriile astea municipalitatea? Sa se puna public!numa dupa smecheri se umbla.cu ce ajuta infratirea asta omul de rand ???

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. lobela Răspunde

  23.07.2018 la 16:53

  Draga opricean ghita daca nu iti place la magina mutate la veseus de unde esti tu si prindeti cainii de pe strada sa ii mancati!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.