aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Gratuităţi pentru aiudenii sărmani la baia publică din oraş

Gratuităţi pentru aiudenii sărmani la baia publică din oraş

Publicat în 10.01.2013 la ora 21:19

Şi în acest an, aiudenii fără venituri sau cu venituri lunare sub 400 de lei vor beneficia de gratuitate la serviciile de igienă corporală oferite de Baia Publică Aiud, conform HCL nr. 235/2012. Astfel, o dată pe săptămână, copiii cu vârste cuprinse între 3-14 ani, care provin din familii defavorizate, respectiv copiii care provin din familii fără niciun fel de venit sau ale căror venituri se situează până la 400 lei/persoană vor putea face gratuit duş 15 minute/copil.

De aceeaşi facilitate vor beneficia şi pensionarii ale căror drepturi obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se situează sub 400 lei/lună. O dată pe lună, şi persoanele cu vârsta peste 14 ani, fără venituri sau cu venituri până la 400 lei/persoană vor beneficia gratuit de un duş de 15 minute/persoană. Pentru alte categorii de solicitanţi, tariful pentru serviciile de igienă este de 5 lei/persoană/15 minute.
În schimb, pentru spălatul rufelor, toţi aiudenii vor trebui să plătească, dar categoriile defavorizate vor fi… favorizate. Astfel, pentru persoanele fără venituri sau cu venituri de până la 400 lei/persoană tariful este de 3 lei/5 kg rufe uscate, iar pentru celelalte categorii de persoane fizice, de 5 lei/5 kg rufe uscate, în timp ce persoanele juridice vor plăti 7 lei/5 kg de rufe uscate. La fel şi în cazul uscării rufelor: persoanele fără venituri sau cu venituri până la 400 lei/persoană vor plăti 4 lei/5 kg de rufe spălate, celelalte persoane fizice vor achita 6 lei/5 kg de rufe spălate, iar persoanele juridice, 8 lei/5 kg de rufe spălate.
Pentru închirierea sălii multifuncţionale din cadrul băii publice din subordinea Serviciului Public de Asistenţă Socială Aiud chiria este de 1 leu/persoană/oră pentru activităţi recreative (şah, table, remi etc.), respectiv 50 de lei/oră pentru cursuri, conferinţe, simpozioane etc.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 363 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.