aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Economie » Grevă la Uzina de Vagoane Aiud: Angajații au întrerupt lucrul după ce nu și-au mai primit salariile de aproape trei luni

Grevă la Uzina de Vagoane Aiud: Angajații au întrerupt lucrul după ce nu și-au mai primit salariile de aproape trei luni

Publicat în 26.10.2017 la ora 12:23

Angajații Uzinei de Vagoane Aiud au întrerupt astăzi lucrul, fiind nemulțumiți că nu și-au mai primit salariile de aproape trei luni. După discuțiile dintre patronat și sindicat au primit promisiuni că cel târziu vineri vor primi jumătate dintr-un salariu.

Liderul de sindicat al Uzinei de Vagoane Aiud, Gheorghe Lupean, a declarat, că toți muncitorii și personalul TESA au oprit lucrul, iar problemele sunt ”destul de urâte”.

”Toți cei care au fost prezenți astăzi la serviciu, circa 40, au întrerupt lucrul pentru că nu și-au mai primit banii și le trebuie neapărat. E o situație neplăcută, promisiunile sunt că se bagă o chenzină, adică jumătate din salariu, cel târziu până vineri. Ieri s-a lucrat. La noi salariul se plătește în două tranșe”, a spus Gheorghe Lupean.

De asemenea, consiliul local din Aiud, Ionela Danciu, a scris, joi, pe Facebook, că există restanțe salariale din luna iulie.  

Fac apel public către ITM sa intervină mai serios decât data trecuta! Cu respect pentru oamenii care au datorii la bănci, facturi neachitate de luni de zile și copii de întreținut”, a scris Ionela Danciu.

Angajații Uzinei de Vagoane Aiud au mai întrerupt lucrul câteva zile și în luna august, din aceleași motive, însă fără rezultat.

Uzina de Vagoane Aiud, societate cu capital privat, repară și întreține vagoane de cale ferată și fabrică subansamble și piese de schimb pentru material rulant.

Uzina are în total circa 60 de angajați.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 281 ori

Grevă la Uzina de Vagoane Aiud: Angajații au întrerupt lucrul după ce nu și-au mai primit salariile de aproape trei luni
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.