aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Ieri, 24 martie 2019, a avut loc cea de-a treia ediție a „Marșului pentru Viață” în municipiul Aiud

Ieri, 24 martie 2019, a avut loc cea de-a treia ediție a „Marșului pentru Viață” în municipiul Aiud

Publicat în 25.03.2019 la ora 23:48

Evenimentul s-a desfășurat sub sloganul „Unic din prima secundă” și a adus împreună tineri, copii și credincioși ai parohiilor ortodoxe și greco-catolice, precum și ai cultelor neoprotestante din Aiud. Prin împreună-participarea la acest marș, cei prezenți au mărturisit importanța și valoarea vieții ființei umane din prima secundă de la concepere.

Punctul de plecare al Marșului a fost biserica ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae”, loc unde participanții au primit de la voluntarii implicați pliante, afișe și diferite materiale pro-viață. De remarcat este numărul mare de elevi care, însoțiți de profesorii de Religie, au ales să ia parte la acest eveniment. S-a pornit apoi spre biserica ortodoxă „Sfinții Trei Ierarhi”, unde au avut loc alocuțiunile dedicate acestui eveniment, moment moderat de doamna profesoară Laura Popa. Părintele protopop Ioan Bogdan a mulțumit celor prezenți și a transmis cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu cu prilejul Marșului pentru Viață.

În continuare, părintele Mihai Cristea, preot al parohiei greco-catolice Aiud I, a transmis un îndemn la mărturisire concretă și asumată a prezenței lui Dumnezeu în însăși viața omului. În încheiere, domnul Liviu Florea, managerul municipiului Aiud, a salutat inițiativa cetățenească și, totodată, și-a exprimat sprijinul și solidaritatea în organizarea acestui Marș. Traseul parcurs ulterior a fost: Str. Transilvaniei – Str. Rozelor – Piața Roma, unde s-au aprins candele pentru sufletele copiilor care nu s-au bucurat de o zi de naștere. Participanții și-au exprimat bucuria și au mărturisit faptul că acest eveniment a adus un plus de conștientizare asupra importanței vieții umane din prima secundă de la concepere.

Pr. Bazil-Călin Popa

Facebook 

Acest articol a fost citit de 184 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.