aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Din Județ » În acest an AJOFM Alba a cheltuit peste 173.000 lei pentru reconversie profesională

În acest an AJOFM Alba a cheltuit peste 173.000 lei pentru reconversie profesională

Publicat în 06.11.2013 la ora 15:14

AJOFM AlbaPotrivit cifrelor puse la dispoziția noastră de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, numai în primele nouă luni ale acestui an pentru reconversia profesională a șomerilor, în județul Alba, au fost cheltuite de la Bugetul Asigurărilor de Stat o sumă de 173.843 lei, sumă prin care s-au organizat 35 de cursuri de calificare în diverse meserii cerute de piața actuală a muncii.

Deși la o primă vedere suma nu ar părea mare, efortul făcut de AJOFM Alba pentru reconversia profesională este unul cu mult mai mare decât cel făcut în anul precedent, când pentru reconversie au fost cheltuiți 153.573 lei, cu 20.270 mai puțin decât s-a cheltuit în primele trei trrimestre ale acestui an.

Tot în primele nouă luni ale acestui an AJOFM Alba a acordat, potrivit legii, celor 57 de absolvenți de învățământ înregistrați ca șomeri și care s-au angajat pentru mai mult de 2 luni, subvenții în valoarea de 25.500 lei.

Cifrele statistice arată că în acest an absolvenții nu au mai găsit de lucru la fel ca și în anii trecuți, fapt care presupune o scădere a numărului de locuri de muncă la nivel de județ, deci o scădere a economiei județene,  subventii acordate absolvenților pentru anul 2012 fiind în valoare de 57.000 lei, numărul absolvenților care au beneficiat de aceasta fiind de 114.

Cu toate acestea, dacă în anul 2012 un numar de 33 angajatori au beneficiat de subvenții pentru angajarea în muncă pe perioadă nedeterminată a absolvenților de învățământ în valoare de 962.685 lei, se pare că interesul acestora pentru sumele acordate de acest fel de subvenționare este mai mare, numai în primele nouă luni a anului 2013 un număr de 94 angajatori fiind beneficiarii  acestor subvenții, valoarea lor ajungând la 678.133 lei.

În ceea ce privește interesul firmelor pentru angajarea persoanelor cu handicap se pare că acesta a scăzut simțitor. Cifrele communicate de către AJOFM Alba arată că valoarea subvenției acordate firmelor ce au angajat persoane cu handicap pe anul 2012 a fost de 28.105, iar numarul angajarilor fiind de 7, în timp ce până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an numărul acestora a fost de doar 3,

valoarea subvenției acordate celor care au făcut angazări persoanelor cu handicap fiind de 26.390 lei.

Dorel Lazăr

Facebook 

Acest articol a fost citit de 622 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.