aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » În anul 2012 la Penitenciarul Aiud, 20 de deținuți s-au căsătorit, unul s-a sinucis iar altul a stat în comă mai multe zile

În anul 2012 la Penitenciarul Aiud, 20 de deținuți s-au căsătorit, unul s-a sinucis iar altul a stat în comă mai multe zile

Publicat în 26.01.2013 la ora 10:00

În anul 2012, 20 de persoane private de libertate au beneficiat de dreptul la încheierea unei căsătorii și apoi de câte o vizită intimă cu o durată de 48 de ore, în spaţiul anume destinat.

La polul opus se află cei pentru care viața în penitenciar este mult prea greu de suportat și recurg la gesturi extreme. Astfel, potrivit datelor din bilanțul pe 2012, pentru a scăpa măcar pentru o vreme din celulă, 21 de deținuți au recurs la autoagresiuni. Cel mai grav caz a fost al unei persoane care a înghițit mai multe medicamente, motiv pentru care a stat în comă pentru câteva zile.

Tot în 2012, 13 persoane private de libertate au finalizat Programul de asistenţă psihologică adresat deţinuţilor cu risc de suicid. Totuși, în luna noiembrie s-a consemnat și un deces. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani, arestat preventiv pentru tâlhărie, care și-a pus capăt zilelor. Acesta s-a spânzurat noaptea, în baia celulei, cu un ștreang improvizat dintr-un cearșaf, fiind descoperit dimineața, de un alt deținut.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 385 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.