aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » În cadrul târgului firmelor de exerciţiu “Pregătim Cariera” din Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic Aiud a obţinut cea mai înaltă distincţie

În cadrul târgului firmelor de exerciţiu “Pregătim Cariera” din Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic Aiud a obţinut cea mai înaltă distincţie

Publicat în 05.04.2013 la ora 19:09

Colegiul Tehnic Aiud îşi consolidează performanţele obţinute în afara judeţului, întorcându-se cu două premii şi o menţiune în palmares. Joi, 4 aprilie 2013, a avut loc ediţia a III – a târgului  firmelor de exerciţiu “Pregătim Cariera” organizat de  Colegiul Economic “Iulian Pop” Cluj-Napoca în colaborare cu Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, sub egida ROCT (Centrala Reţelei Firmelor de Exerciţiu/Întreprinderilor Simulate din România).

La evenimentul desfăşurat în incinta Colegiul Economic “Iulian Pop” din Cluj-Napoca au participat 38 de firme de exerciţiu din Aiud, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Dej, Gherla şi Turda. Oferind elevilor de la clasele cu profil economic posibilitatea de a-şi dezvolta aptitudini antreprenoriale şi de a se familiariza cu operaţiunile efectuate într-o entitate reală, târgul firmelor de exercițiu reprezintă nu numai o competiție ci și un important mod de preluare a bunelor practici.

Colegiul Tehnic Aiud a fost reprezentat de clasa a – XI- a și a – XII- a B, profil Servicii specializarea Tehnician in activități economice prin 3 firme de exerciţiu: Aparte SRL, Design Construct SRL, Impression SRL. Spiritul de echipă le este insuflat elevilor de către coordonatorii firmelor de exerciţiu: prof. ec. Bogdan Cristina-Ana, prof ec. Badea Oana  prof. ing. ec. Pistol Nicolae. Au contribuit la pregătirea standurilor prof Kovacs Ibolya si prof Varga Sara , membrii ai ariei curriculare Tehnologii.

Încă de la debutul evenimentului, standurile firmelor de exercițiu aiudene s-au bucurat de atenția sporită a celor prezenți apreciindu-se mai ales creativitatea, ingeniozitatea și estetica lor. După ce timp de patru ore, reprezentanții firmelor au derulat tranzacţii și au promovat propriile firme iar două jurii diferite au evaluat pe bază de criterii unitare fiecare firmă de exercițiu prezentă la târg, au venit rezultatele.

Firma Design Construct SRL a câștigat cea mai înalta distincție a competiției. Marele premiu a fost acordat de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Aceeaşi firmă a câștigat și Premiul al III – lea la secţiunea „Cel mai bun stand”. Firma Impression SRL a obţinut menţiune la secţiunea „Cel mai bun catalog de prezentare”.

Prestația deosebită a elevului Katai Norbert din clasa a – XII-a B, care a dinamizat prezenţa la competiţie a firmei Design Construct SRL, i-a impresionat pe reprezentanții Facultății de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Profilul servicii al Colegiului Tehnic Aiud reunește elevi cu rezultate școlare bune și foarte bune, bucurându-se de sprijinul constant al conducerii Colegiului Tehnic Aiud, director prof. Ciortea Veronica şi director adjunct prof. Bolca Nela.

Felicitări!

Acest articol a fost citit de 429 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.