aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » În Penitenciarul Aiud a fost sărbătorită astăzi “Ziua internaţională a romilor”

În Penitenciarul Aiud a fost sărbătorită astăzi “Ziua internaţională a romilor”

Publicat în 08.04.2013 la ora 15:51

Penitenciarul Aiud și Fundaţia Umanitara Rescue Cluj-Napoca, au organizat luni activitatea „8 aprilie – Ziua internaţională a romilor”, în care un grup de persoane private de libertate de etnie romă, aflate în custodia Penitenciarului Aiud au susţinut un moment artistic.

În cadrul evenimentului, frații Tofela împreună cu voluntari ai fundaţiei din Cluj Napoca au interpretat cântece religioase specifice. La finalul activităţii reprezentanţii fundaţiei au oferit celor 50 de persoane private de libertate de etnie roma participante cadouri constând in produse de igiena si produse alimentare.

Reprezentantul Penitenciarului Aiud precizează că prin astfel de activităţi se urmăreşte valorizarea obiceiurilor şi tradiţiilor acestei etnii în încercarea de a elimina stereotipurile etnice şi a dezvolta relaţii interumane nediscriminatorii.

Organizarea unor activităţi prin care se sărbătoresc persoanele de altă etnie care execută pedepse privative de libertate în unităţile penitenciare constituie un bun prilej de cunoaştere şi înţelegere a modului de viaţă a acestora în încercarea de a depăşi sau limita diferenţele de natură socială şi culturală”, spune Nicoleta Mătărângă, purtător de cuvânt al penitenciarului.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 369 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.