aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Incendiu puternic izbucnit la un depozit de mobilă situat în zona Stației CFR din Aiud

Incendiu puternic izbucnit la un depozit de mobilă situat în zona Stației CFR din Aiud

Publicat în 03.06.2018 la ora 13:53

14 pompieri cu 3 autospeciale intervin pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la un depozit de mobilă din Municipiul Aiud, situat pe strada Teilor, flăcările cuprinzând o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat că nicio persoană nu a fost rănită, însă la fața locului s-a deplasat și o ambulanță.

”Paisprezece pompieri intervin cu trei autospeciale pentru stingerea unui incendiu la un depozit de mobilă. Suprafața afectată – aproximativ 300 de metri pătrați”, potrivit Alinei Marescu, purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

Pompierii încearcă să stingă flăcările, la ora transmiterii acestei știri, iar apoi vor stabili cauza izbucnirii incendiului.

Depozitul de mobilă se află în zona stației CFR din Aiud, pe strada Teilor la nr. 18. Incendiu s-a extins la acoperișul casei învecinate pe aproximativ 50 de metri pătrați.

UPDATE 1: Incendiul a fost lichidat în jurul orei 15.20.

UPDATE 2: Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit duminică, la ora 13.08, pe str. Teilor din municipiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (fost atelier de tâmplărie), proprietatea lui T.Ș. Pompierii militari au acționat cu trei austospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD. La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la anexa gospodărească. Ca urmare a acestui incendiu, au ars anexa gospodărească (fost atelier de tâmplărie), acoperișul bucătăriei de vară și clădirea centralei termice, tablă pe o suprafață de aproximativ 32 mp, policarbonat pe o suprafață de circa 120 mp, plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 200 mp, 3 mc de material lemnos, 2 geamuri termopan, 4 uși de lemn și 1 ușă termopan. Incendiul s-a extins și la casa de locuit, afectând acoperișul pe o surafață de circa 70 mp. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 600.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 15.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un conductor electric defect.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri, şi anume:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Acest articol a fost citit de 1649 ori

4.3
03

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.