aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Începând din anul școlar 2017-2018 în cadrul Colegiului Tehnic Aiud va funcționa prima clasă de învățământ dual

Începând din anul școlar 2017-2018 în cadrul Colegiului Tehnic Aiud va funcționa prima clasă de învățământ dual

Publicat în 31.05.2017 la ora 18:00

Începând din anul școlar 2017-2018, un număr de 28 de elevi din municipiul Aiud vor fi școlarizați, timp de 3 ani, pentru meseriile de sudor și operator la mașini cu comandă numerică, respectiv câte 14 elevi pentru fiecare meserie.

În baza unui contract privind învățământul profesional dual, pe perioada școlarității, elevii vor fi instruiți teoretic în cadrul Colegiului Tehnic Aiud, iar practica se va desfășura la societatea Siltech din Aiud, parte a grupului Emsil Group. Elevii vor beneficia de o bursă în cuantum de 400 de lei/lună, fiecare parte suportând jumătate din această sumă. După absolvire, toți absolvenții se vor putea angaja în cadrul firmei Siltech.

Învăţământul de tip dual reprezintă o formă de organizare a învățământului profesional, organizat la inițiativa operatorilor economici, interesați în calitate de potențiali angajatori, această formă de învățământ asigurând oportunități sporite de educație și formare profesională de calitate.

De precizat este faptul că această formă de școlarizare a fost aprobată ca urmare a acreditării Colegiului Tehnic Aiud de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 358 ori

Începând din anul școlar 2017-2018 în cadrul Colegiului Tehnic Aiud va funcționa prima clasă de învățământ dual
5 (100%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.