aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Politică » „Îndrăzniţi să nu minţiţi!”

„Îndrăzniţi să nu minţiţi!”

Publicat în 16.11.2017 la ora 10:00

Drept la replică al primarului municipiului Aiud, la articolul apărut pe site-ul www.aiudinfo.ro, intitulat „Primarul municipiului Aiud, Oana Badea, umblă cu cioara vopsită asumându-şi realizări ale fostei conduceri a primăriei!”

„Îndrăzneşte să calomniezi, până la urmă tot se prinde ceva”, este negreşit sloganul sub care defilează PSD Alba. Incapabili să explice public de ce la Aiud, actuala administraţie locală reuşeşte să răspundă aşteptărilor cetăţeneşti, un consilier judeţean şi un parlamentar PSD Alba se joacă de-a conferinţa de presă.

Voi demonta afirmaţiile calomnioase promovate de PSD la adresa mea, punând la dispoziţia opiniei publice date concrete:

1. Prima minciună! Au afirmat că am făcut nenumărate deplasări în străinătate şi chiar le-am “multiplicat”. NU am făcut nici măcar o deplasare în afara ţării de când sunt primar al municipiului Aiud. Comparând însă cheltuielile fostei administraţii între 2014 – 2015 (când viceprimarul aparţinea PSD) cu cele din perioada 2016 – 2017, situaţia arată astfel: 44.567 de lei atunci, faţă de doar 28.040 de lei acum. Limpede, nu?

2. A doua minciună! Au afirmat că mă laud cu Ziua Rozelor sau Tabăra Internaţională de Artă Plastică Inter-Art, uitând amnezic de Festivalul Internaţional de Folclor, evenimente care se desfăşoară dinaintea mandatului meu de primar. Dacă vor ei să se laude cu Ziua Rozelor, nu i-aş sfătui, pentru că înainte de a depune eu jurământul, fosta administraţie a sprijinit evenimentul producătorilor locali de trandafiri cu sume fabuloase de la 0 (zero) lei în 2014, la 1.798 de lei în 2015 şi la 2.000 de lei în 2016. În 2017, înţelegând valoarea economică a muncii producătorilor de trandafiri, am sprijinit Ziua Rozelor cu 32.960 de lei. Recunosc cu mândrie, Festivalul Internaţional de Folclor s-a desfăşurat în 2016 şi 2017 la costuri simţitor mai mici. S-au cheltuit doar 58.720 de lei de la bugetul local pentru festivalul din 2017 sau 113.674 de lei pentru cel din 2016, în timp ce fosta administraţie a organizat festivalul din 2015 cu 151.466 de lei.

3. A treia minciună! Au afirmat că, în calitate de consilier local, n-am votat proiectele vechii administraţii, sugerând reaua mea credinţă. Un buget prost gândit, risipa şi ineficienţa nu le-ar fi votat nimeni cu capul pe umeri! Eram în opoziţie faţă de vechiul edil, în timp ce PSD Aiud îl susţinea. Consilierii PSD Aiud au susţinut, prin votul pe bandă, neacordarea tichetelor de masă pentru angajaţii spitalului. Opacitatea majorităţii stabile a fostei administraţii costă aiudenii acum 355.160 de lei pentru că, aşa cum era normal, hotărârea de a nu se acorda tichete a fost atacată şi anulată de către instanţă. Cu această sumă plătim „oalele sparte” prin laşitate, domnilor de la PSD. Vă aduc aminte că în iulie 2016, la nicio lună de la instalare, am iniţiat şi s-a votat proiectul pentru acordarea tichetelor.

În mai 2016, asfaltaţi electoral strada Axente Sever şi Unirii, fără a gândi că reţelele de apă erau inadmisibil de vechi şi crăpau în fiecare săptămână. Am putut opri lucrările bezmetice câştigând alegerile. Am găsit 432.230 de lei pentru investiţii în reţelele de apă, la finele anului 2016 s-au investit 788.636 de lei. Proiectul echipei mele a fost acela de a înlocui reţeaua de azbociment şi doar după aceea asfaltarea. Al PSD era să mai păcălească o dată în alegeri. Bine ca nu v-a mers!

Un partid serios nu şi-ar permite niciodată să dezinformeze. Un lider serios verifică informaţiile înainte de a le face publice. Nu e cazul la PSD Alba, unde direcţia este dată de lider, care este mai interesat de pantofii şi poşetele mele decât de adevăr.
Dacă sunt bărbaţi, cei doi de la PSD, vor cere scuze opiniei publice şi mai ales aiudenilor, pentru că pur și simplu au minţit. Îndrăzniţi să nu minţiţi!

Iulia Adriana Oana BADEA, primarul municipiului Aiud

Acest articol a fost citit de 1423 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.