aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Înfiinţarea şcolilor de corecţie nu este agreeată de catre Ministerul Educației Naționale

Înfiinţarea şcolilor de corecţie nu este agreeată de catre Ministerul Educației Naționale

Publicat în 31.01.2013 la ora 15:20

Ministerul Educaţiei Naţionale nu susţine înfiinţarea de şcoli de corecţie şi nici nu are în vedere o asemenea temă pe agenda sa de lucru. Ministerul Educaţiei Naţionale consideră că măsurile coercitive, precum acelea impuse de şcoala de corecţie, nu sunt un răspuns în privinţa corijării comportamentelor care ies din norma socială general acceptată.

Ministerul Educaţiei susţine că prevenţia actelor violente, antisociale, prin educaţie şi consiliere, prin conlucrarea între şcoală, părinţi şi elevi sunt elementele esenţiale în corijarea atitudinii elevilor. Sistemul de educaţie, prin instituţiile şi reprezentanţii săi, este chemat să propună şi să identifice direcţii constructive pentru beneficiarii acestuia, elevii.

Solicitarea privind înfiinţarea şcolilor de corecţie ar fi fost formulată de către federaţiile din învăţământ la discuţiile cu ministrul Educaţiei, după ce în şcoli au avut loc tot mai multe cazuri de violenţă.

Reprezentanţii profesorilor au susţinut înfiinţarea unor şcoli de reeducare pentru elevii agresivi, pentru că aceştia nu se mai tem de scăderea notei la purtare sau de alte sancţiuni din regulamentul şcolar.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 328 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.