aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Inițiativă ADR Centru: cetățenii Regiunii Centru, în contact direct cu uniunea europeană!

Inițiativă ADR Centru: cetățenii Regiunii Centru, în contact direct cu uniunea europeană!

Publicat în 26.01.2013 la ora 8:50

Începând cu 1 ianuarie 2013, ADR Centru a lansat prin intermediul unui nou proiect, un centru regional de informare privind activitățile Uniunii Europene, strategiile și programele sale. Centrul Europe Direct Regiunea Centru va fi deschis și pus la dispoziția cetățenilor timp de cinci ani, respectiv pe perioada 2013-2017.

Începând cu acest an, în regiune vor fi desfășurate activități de informare și comunicare care vor implica activ cetățenii în dezbaterea problemelor europene. Experții ADR Centru vor organiza o serie de evenimente și concursuri, vor pune la dispoziție o bibliotecă cu publicații ale Uniunii și vor răspunde întrebărilor despre Uniune și programele sale, adresate direct, telefonic sau online de către cetățeni.

Timp de cinci ani, experții din cadrul ADR Centru vor contribui la îmbunătăţirea nivelului de informare al locuitorilor din Regiunea Centru în ceea ce priveşte drepturile lor, legislaţia europeană, programele de finanţare și activităţile instituţiilor europene.

Dacă aveți întrebări, puteți contacta reprezentanții ADR Centru la tel 0358/403121, puteți transmite e-mail la europedirect@adrcentru.ro, sau puteți să le adresați direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12.

Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru urmăreşte ca, pentru perioada 2013-2017, să fie un pol de informare la nivel regional pentru cei 2,5 milioane de cetăţeni din Regiunea Centru în ceea ce priveşte acţiunile şi priorităţile Uniunii Europene. ADR Centru completează prin acest proiect lista serviciilor pe care le oferă cetățenilor din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Începând cu acest an, pe lângă gestionarea proiectelor cu fonduri nerambursabile, susținem dezvoltarea regiunii și prin crearea acestui centru de informare regional. Centrul Europe Direct Regiunea Centru este un proiect de comunicare care va aduce mai aproape Uniunea Europeană de cetățeni, care pune la dispoziția cetățenilor informații și le dă posibilitatea de a se implica și de a contribui activ la politicile europene. Este necesar să ne cunoaștem drepturile, în calitate de cetățeni europeni, pentru a le putea exercita sau a le putea revendica”, a declarat Simion Crețu director general ADR Centru.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a participat în luna septembrie 2012 la cererea de propuneri organizată de Comisia Europeană pentru selectarea structurilor gazdă pentru centrele de informare ale Reţelei Europe Direct în perioada 2013-2017. Ca urmare a selectării propunerii înaintate, Comisia Europeană şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru au încheiat în 12 decembrie 2012 Acordul-cadru pentru funcţionarea în perioada 2013-2017 a Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru la Alba Iulia, în cadrul sediului ADR Centru. Toate activităţile Centrului Europe Direct Regiunea Centru sunt complementare celor desfăşurate în prezent de către ADR Centru şi vor întregi gama de informaţii transmise şi de evenimente realizate de către Agenţie, susţinând-o în scopul său de a promova instrumentele de finanţare europene, de a obţine un feedback necesar pentru a genera un comportament activ şi de a implica cetăţenii în politicile Uniunii Europene.

Acest articol a fost citit de 426 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.