aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Intervenție a pompierilor militari din Aiud, Alba Iulia și Turda la Mănăstirea Râmeț, după ce o parte a acoperișului a luat foc

Intervenție a pompierilor militari din Aiud, Alba Iulia și Turda la Mănăstirea Râmeț, după ce o parte a acoperișului a luat foc

Publicat în 05.07.2019 la ora 14:47

Un incendiu a izbucnit astăzi, în jurul orei 13.00, la Mănăstirea Râmeț. Arde acoperișul pe o suprafață de aproximativ 400-600 mp. Intervin pompierii cu mai multe autospeciale.

Pe baza informațiilor preliminare se confirmă incendiu la Mănăstirea Râmeț, arde acoperișul pe o suprafață de aproximativ 400-600 mp. Intervine Detașamentul Aiud în cooperare cu Detașamentul de Pompieri Alba Iulia.

Forțe alocate: 4 Autospeciale de Stingere cu Apă și Spumă, 2 Autoscări 42 m și 1 motopompă de mare capacitate. Acțiunea este în dinamică, forțele alocate se suplimentează gradual. Intervin de asemenea 2 Autospeciale SMURD tip B2.

UPDATE 1: Incendiul se manifestă la acoperișul chiliilor de la intrarea principală, pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Nu sunt victime. Nu este flacără vizibilă, doar fum dens și negru.

Intervin 35 militari. Au fost solicitate forțe în sprijin de la SVSU Stremț și ISU Cluj – Detașamentul Turda. La fața locului sunt prezenți pentru coordonarea intervenției, prefectul județului Alba, președintele Consiliului Județean Alba și prim-adjunctul ISU Alba.

UPDATE 2: Incendiul se manifestă la chilii, deocamdată sub tablă, fără flacără. Se așteaptă concentrarea mijloacelor la locul intervenției, pentru decopertarea acoperișului. Rapoartele operative se transmit cu dificultate, din cauza lipsei de semnal radio în zonă. Cele 2 ASAS de la Turda se îndreaptă spre locul intervenției.

UPDATE 3: Părți din acoperișul Mănăstirii Râmeț s-au prăbușit. Situația e critică pentru o suprafață de 200 de metri pătrați din acoperiș. Mai garv e că acoperișul nu e compartimentat și e izolat cu vată minerală. Asta a făcut ca din cauza focului să se degaje fum gros.

Pompierii au evacuat bunurile din mănăstire și din chilii.

UPDATE 4: Incendiul se manifestă la nivelul acoperișului care adăpostește mai multe chilii, pe o suprafață de aprox. 800-1000 mp. Intervenția pompierilor este îngreunată de materialele aflate în compoziția acoperișului (cantități foarte mari de vată minerală) care emit o radiație termică foarte puternică. Misiunea de stingere este în dinamică. La acest moment, militarii acționează pentru decopertarea acoperișului și lichidarea focarelor de incendiu.

Acest articol a fost citit de 1722 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.