Rămâi conectat

Actualitate

Intervenție a pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea REMAT Aiud

Publicat

în

Un incendiu a izbucnit joi seara, în jurul orei 16.40, la anexa unei firme din municipiul Aiud, focul arzând generalizat pe o suprafață de aproximativ 50 mp

Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru localizarea si lichidarea incendiului cu 2 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2.

Incendiul este localizat, se lucreaza pentru lichidarea acestuia. Focul se manifestă la o magazie în care arde aproximativ 1 tonă de rumeguș și 10 saci cu brichete din lemn, situată în curtea Remat Aiud, au declarat reprezentan’ii ISU Alba.

UPDATE: Incendiul a fost lichidat datorită intervenției promte a pompierilor, care au oprit propagarea focului la hala de producție.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Amenzi de 41.000 de lei primite de comercianții din Aiud, în urma controalelor inspectorilor de la CPCJ Alba și polițiștilor de la IPJ Alba

Publicat

în

Joi, 28 martie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu polițiștii din Aiud și Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Alba, au organizat o acțiune de verificare a modului de realizare a comerțului cu produse alimentare și nealimentare în Aiud.

În cadrul acțiunii, au fost verificați 35 de agenți economici, iar în urma controalelor au fost constatate 17 abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 41.000 de lei. Ca și măsura complementară, a fost confiscată suma de 850 de lei.

Dintre sancțiuni, 7 au fost aplicate la O.G. 28 din 1999 privind obligativitatea agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 5 la O.G. 21 din 1992 privind protecția consumatorilor, iar restul la alte acte normative.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni, una de delapidare și una de fals în înscrisuri sub semnătură privată.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 45 de ani cercetat de polițiștii din Aiud, după ce a fost depistat conducând băut, pe strada Transilvaniei

Publicat

în

Marți, 26 martie 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii rutieri din Aiud au depistat un bărbat de 45 de ani, din municipiul Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Transilvaniei din municipiul Aiud, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,51 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat din Aiud trimis în judecată, după ce a primit peste 12.000 de euro pentru a achita contracte de asigurări și nu a mai virat banii

Publicat

în

Un bărbat din Aiud este judecat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere după ce a încasat sume mari de bani de la trei persoane în contul unor asigurări și nu a mai virat banii societății cu care erau încheiate contractele de asigurare. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, Andrei C. a săvârșit 47 de acte materiale de abuz de încredere.

„În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că în perioada ianuarie 2017 – iunie 2021, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul și-a însușit pe nedrept suma totală de 12.150 de euro, sumă care i-a fost expediată eșalonat, în tranșe lunare, de către persoana vătămată (…), în baza unui mandat verbal dat de către persoanele vătămate (…), în scopul achitării ratelor lunare ale celor patru contracte de asigurare încheiate”, se precizează în rechizitoriu.

În 6 martie 2024, cauza a trecut de camera preliminară la Judecătoria Aiud, stadiu în care se verifică legalitatea administrării probelor.

„Judecătorul de cameră preliminară constată că actul de sesizare a instanţei este legal şi complet întocmit, fiind descrisă fapta concretă pe care procurorul înţelege să o reţină în sarcina inculpatului şi analizate probele administrate în cursul urmăririi penale care au fundamentat această opinie a procurorului”, se precizează în încheierea instanței de judecată. Inculpatul poate contesta decizia la Tribunalul Alba.

Potrivit Codului Penal, „însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui” se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Dacă părțile se împacă, respective păgubiții îți vor primii banii achitați, autorul faptelor poate scăpa de răspunderea penală.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud