Rămâi conectat

Știri din zonă

Intervenție a Salvamont Alba pentru recuperarea a zece turiști rătăciți în zona Rimetea

Publicat

în

Rimetea-vedere-aerianaÎn cursul serii de ieri, 15 noiembrie 2014, în jur de ora 18.30, Salavamontiștii din judeţul Alba au fost alertați prin dispeceratul național 112, fiind solicitați să intervină pentru recuperarea unui grup de 10 turiști rătăciți pe Piatra Secuiului din zona localității Rimetea.

Potrivit unui comunicat remis presei de Salvamont Alba, “un grup de 10 turiști din Cluj, dintre care 5 copii minori, au plecat într-o drumeție spre Piatra Secuiului dar, odată ajunși în zona de platou, au hotărât să se întoarcă în Rimetea pe o altă rută, părăsind traseul marcat. Au apelat la serviciul de urgență 112 după ce au fost surprinși de căderea nopții și s-au rătăcit într-o zonă împădurită, neavând nici o sursă de lumină asupra lor.

Un echipaj de patru salvatori montani de la Serviciul Public Salvamont Alba a intervenit promt, a reperat grupul în teren și a readus turiștii pe traseul marcat însoțindu-i până la coborârea în localitatea Rimetea, unde au ajuns aproximativ la ora 20.30.

Toți cei 10 turiști au ajuns în siguranță în Rimetea, niciunul dintre ei neavând nevoie de îngrijiri medicale. Din fericire, acest episod s-a terminat cu bine și niciun turist nu a fost rănit. Zona Piatra Secuiului este una foarte periculoasă, dacă nu sunt respectate regulile de bază de deplasare pe munte și dacă nu este respectat marcajul turistic. Ne bucurăm că toții cei 10 turiști sunt bine dar tot acest eveniment neplăcut putea fi evitat dacă erau respectate câteva reguli de bază.

Fac încă o dată apel la iubitorii drumețiilor să se echipeze corespunzător atunci când pleacă pe munte, mai ales că suntem deja în sezonul rece, și să respecte întotdeauna marcajele turistice.” – a declarat Lucian Forda, Șeful Serviciului Public Salvamont Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Grădinița cu program normal Leorinț

Publicat

în

În cadrul proiectului de parteneriat pe care Grădinița cu program normal Leorinț îl desfășoară cu S.G.A Alba, azi a fost sărbătorită Ziua mondială a apei.

La activitate au participat copiii de la G.p.n. Leorinț împreună cu colegii lor de la G.p.n. Rădești, în prezența d-nelor educatoare Ludușan Marinela și Ursa Cristina, precum și a reprezentantului S.G.A Alba, d-nul. inginer Păcurar Ioan Sorin. Copiii au urmărit o prezentare ppt prin intermediul căreia au învățat că apa ne poate fi prieten, dar și dușman, au răspuns la întrebări privitoare la importanța apei pentru planeta noastră, cum păstrăm apele curate, ce măsuri se iau în caz de inundații, ce s-ar întâmpla dacă nu ar mai fi apă pe Planeta albastră.

Copiii Gradiniței cu p.n. Leorinț au pregătit un tablou care reflectă importanța apei pentru oameni, plante și animale și care a fost înmânat reprezentantului S.G.A Alba pentru a fi expus la sediul acestuia. Au fost recitate poezii și au fost intonate cântecele cu conținut specific.

Pentru că preșcolarii au știut atât de multe despre apă și importanța acesteia, despre cum putem păstra apele curate, au fost răsplătiți cu diplome, cărți de colorat și dulciuri.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

A fost sfințită Capela mortuară din satul Leorinț

Publicat

în

În organizarea Primăriei Rădești, peste 100 de credincioși din Leorinț și nu numai, au luat parte duminică, 17 martie 2024, la evenimentul de sfințire a Capelei mortuare situată în incinta cimitirului din localitate.

La slujba de sfințire oficiată în incinta capelei au luat parte: primarul comunei Rădești Alin Nicula, respectiv viceprimarul Tibor Balazs, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, consilieri locali.

Capela a fost realizată din fonduri bugetare ale Primăriei din Rădești, locația urmând să deservească toate cultele religioase din localitate.

Slujba de binecuvântare a fost oficiată de un sobor de preoți format din: Iulian Morar (Parohia Ortodoxă Meșcreac – Filia Leorinț) preotul Ioan Ghibescu – Parohia Ortodoxă din Rădști, părintele Micloș Horhat (Parohia Reformată din Leorinț).

Potrivit edilului din Rădești, valoarea investiției se ridică la suma de 556.052,51 lei + TVA (termenul de execuție fiind de 7 luni începând cu luna iulie 2023).
După cum preciza primarul, administrația publică a asigurat capacul frigorific pentru sicriu, suportul pentru catafalc, a fost realizat drumul de acces până la capela din cimitir, precum și o parcare în imediata apropiere.

„Chiar dacă nu a fost ușor, cu ajutorul lui Dumnezeu, sfințim astăzi cea de-a doua capelă mortuară din comuna Rădești. Este un moment special, clădirea cu acestă destinaţie arată foarte bine, un mare merit revenind și constructorului care a realizat lucrarea și nu în ultimul rând Consiliului Județean Alba care mereu ne-a fost alături. Aș vrea de asemenea, să mulţumesc consilierilor locali, indiferent de culoarea lor politică pentru modul în care au sprijinit această investiţie. La nivelul comunei, o altă capelă va fi ridicată în perioada următoare, în localitatea Meșcreac”, a ținut să precizeze primarul Alin Nicula.

La rândul său, Ion Dumitrel i-a felicitat pe toți cei ce s-au implicat în realizarea acestui proiect, menționând Rădeștiul ca fiind un exemplu pentru realizarea unor importante proiecte social – comunitare.

„Chiar dacă utilitatea acestei locații este foarte importantă, vă doresc să o folosiți cât mai puțin”, a spus președintele CJ Alba.

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 71 de ani cercetat de polițiști, după ce și-a agresat fiul în localitatea Rădești

Publicat

în

Marți, 12 martie 2024, în jurul orei 14.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bucerdea Grânoasă au fost sesizați, de către un bărbat de 46 de ani, din localitatea Rădești, cu privire la faptul că a fost agresat de tatăl său.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, pe fondul consumului de alcool, bărbatul, în vârstă de 71 de ani, din localitatea Bucerdea Grânoasă, ar fi devenit violent și și-ar fi agresat fiul.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile, prin care i-au interzis bărbatului să se apropie de fiul său.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud