aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Intervenție a Serviciului Public Salvamont Alba pentru recuperarea a doi turiști în Munții Trascău

Intervenție a Serviciului Public Salvamont Alba pentru recuperarea a doi turiști în Munții Trascău

Publicat în 19.06.2016 la ora 21:17

interventie-salvamont-piatra-secuiuluiDoi turiști au rămas blocați, ieri și astăzi, în Munții Trascău, reprezentanții Serviciului Public Salvamont Alba intervenind pentru recuperarea acestora.

Un turist din Oradea, în vârstă de 47 de ani, plecat în drumeție pe un traseu pe Piatra Secuiului, în zona localității Rimetea, în Munții Trascău, a solicitat duminică ajutorul Salvamontului după ce, pe o vreme caniculară, i s-a făcut rău.

Bărbatului i s-a făcut rău și n-a mai reușit să se întoarcă, solicitând ajutorul celor de la Salvamont. În cele din urmă, turistul și-a revenit și a fost ajutat să coboare.

Sâmbătă, tot în Munții Trascău salvamontiștii au intervenit după ce un turist din Cluj-Napoca, în vârstă de 49 de ani, a plecat în drumeție prin Cheile Întregaldelor și s-a abătut de la traseu, intrând într-o zonă foarte accidentată.

Bărbatul a suferit un traumatism la genunchiul stâng și nu s-a mai putut deplasa, motiv pentru care a apelat serviciul de urgență 112.

Deoarece zona era una deosebit de greu accesibilă, stâncoasă, cu pante foarte abrupte, a fost solicitat un echipaj de la Salvamont Alba și unul de la SMURD Alba, bărbatul fiind găsit după circa o oră și jumătate de la primirea alarmei. Acesta a fost coborât de salvamontiști cu coarda, pe targă, până la drumul de acces, la întâlnirea cu echipajul SMURD, de unde a fost preluat de cadrele medicale.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 169 ori

Intervenție a Serviciului Public Salvamont Alba pentru recuperarea a doi turiști în Munții Trascău
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.