aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Între 4 și 6 august, Aiudul va fi gazda celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor

Între 4 și 6 august, Aiudul va fi gazda celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor

Publicat în 31.07.2019 la ora 12:30

Ajuns la cea de-a IX-a ediție, Festivalul Internațional de Folclor se va desfășura în acest an în perioada 4 – 6 august 2019, în Piața Dr. Constantin Hagea.

Timp de 3 zile, municipiul Aiud va fi gazda a peste 300 de dansatori și interpreți, membri ai ansamblurilor folclorice din: Bulgaria, Canada, China, Macedonia de Nord, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina și Ungaria.

Alături de aceste ansambluri, publicul aiudean se va bucura de prezența pe scena festivalului a Ansamblului Folcloric „Tradiții Uiorene” din Ocna Mureș, a Ansamblului de dansuri maghiare „Pipacs” din Ciumbrud, a Ansamblului profesionist „Cindrelul Junii Sibiului” și, bineînțeles, de minunatul Ansamblu „Doina Aiudului”.

Festivalul va debuta duminică, 4 august 2019, începând cu ora 18:00, cu impresionanta paradă a portului popular, momentul în care aiudenii sunt invitați să ia contact cu tradițiile, obiceiurile, muzica și dansurile ansamblurilor folclorice prezente la festival. Parada se va desfășura pe următorul traseu: Primăria municipiului Aiud – strada Sergent Hațegan – strada Ion Creangă – cartierul Micro – strada Stadionului (fosta brutărie) – Piața Dr. Constantin Hagea.

În cele 3 seri de spectacol, toate ansamblurile vor urca pe scena festivalului și vor încânta publicul cu minunatele costume populare, precum și cu muzica și dansurile specifice fiecărei țări, nelipsind surprizele pregătite cu ocazia acestui regal folcloric.

Organizatorii Festivalului Internațional de Folclor sunt Primăria și Consiliul Local Aiud, Primăria și Consiliul Local Ocna Mureș, Consiliul Județean Alba, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”  Aiud și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Festivalul este organizat sub egida CIOFF – Consiliul Internaţional al Organizatorilor de Festivaluri de Folclor, partener oficial al UNESCO.

Ca în fiecare an, invităm aiudenii să se bucure de serile de folclor autentic și să dovedim cu toții că suntem gazde de excepție.

 

 

 

 

Birou Comunicare și Relații Publice

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost citit de 323 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.