aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Între 5 și 15 iunie 2018 are loc la Aiud cea de-a II-a ediție a Taberei Interetnice de Artă Contemporană

Între 5 și 15 iunie 2018 are loc la Aiud cea de-a II-a ediție a Taberei Interetnice de Artă Contemporană

Publicat în 04.06.2018 la ora 21:21

Ediția a II-a a Taberei Interetnice de Artă Contemporană, eveniment organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, se va desfăsura la Aiud în perioada 5-15 iunie 2018.

La prima ediție a Taberei din anul 2016 au participat, în premieră națională, 34 de artişti plastici (pictori, sculptori, graficieni, fotografi) aparţinând celor 21 de etnii cu reprezentare în Parlamentul României.

Cu lucrările create au fost organizate o serie de expoziții importante la: Galeriile Inter-Art din Aiud, Muzeul Cotroceni, Memorialul Revoluției din Timișoara și Palatul ONU din Geneva. Următorul eveniment al proiectului se va desfăsura la Parlamentul European din Bruxelles la sfârșitul lunii iunie a.c.

Ediția din acest an a manifestării cuprinde din nou artiști plastici valoroși reprezentând toate cele 20 de minorități la care se adaugă artiști plastici români.

Lucrările ce se vor crea în acest an vor fi expuse în luna septembrie la Muzeul de Artă din Tulcea iar în luna decembrie la Muzeul Cotroceni.

Tabăra Interetnică de Artă Contemporană de la Aiud are ca scop punerea în valoare a segmentului multietnic şi multicultural din România, în cadrul unei manifestări ce are ca principiu de bază colaborarea interculturală.

Promovarea artei contemporane din România prin perspectiva minorităților, reprezentate, în premieră, într-o singură manifestare de artă vizuală, însemnă un pas important din punct de vedere cultural, dar şi social. Este o abordare a relaţiilor interetnice din punct de vedere artistic, care permite îmbogățirea vieții culturale a țării prin prezentarea în faţa publicului iubitor de artă a unor lucrări reprezentând culturi şi tradiţii diferite, dar și conexiuni între acestea.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 66 ori

Între 5 și 15 iunie 2018 are loc la Aiud cea de-a II-a ediție a Taberei Interetnice de Artă Contemporană
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.