aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Între 8 și 14 august 2019, la Livezile s-a desfășurat proiectul intitulat „Școala din tinda bisericii”

Între 8 și 14 august 2019, la Livezile s-a desfășurat proiectul intitulat „Școala din tinda bisericii”

Publicat în 20.08.2019 la ora 11:10

Între 8 și 14 august 2019, în parohia Livezile, protopopiatul Aiud, s-a desfășurat proiectul intitulat „Școala din tinda bisericii”, acțiune dedicată tuturor copiilor din această comunitate.

Pe parcursul celor șapte zile, au fost derulate mai mult activități educaționale, creative sau artistice, cea mai de seamă dintre acestea fiind arta picturii pe sticlă. Acțiunea s-a derulat la biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, fiind coordonată de către părintele paroh Răzvan Petru Țârău.

Pe parcursul proiectului, cei peste 20 de participanți au fost coordonați de către doamna Ileana Samoilă, în calitate de voluntar, care i-a îndrumat pe tineri în tainele picturii pe sticlă. De asemenea, copiii au fost supravegheați și îndrumați pe toată durata activităților de către doamna prof. Diana Țârău, cadru didactic în învățământul primar la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud. Acțiunea s-a derulat zilnic, începând cu ora 17.30, după care, începând cu ora 19.00, tinerii luau parte la slujba Paraclisului Maicii Domnului.

Joi, 15 august, în ziua sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, icoanele tinerilor artiști au fost sfințite de către părintele Răzvan Petru Țârău, după oficierea Sfintei Liturghii. În această zi de mare praznic, slujba a fost săvârșită în biserica „monument istoric” din localitatea Livezile, ce poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Cu această ocazie, părintele paroh a apreciat efortul tuturor participanților, oferindu-le fiecăruia câte o diplomă. De asemenea, ca o încununare a întregii activități desfășurate, luni, 19 august, tinerii, dimpreună cu părintele paroh, au efectuat un pelerinaj la Mănăstirea Prislop.

Pr. Răzvan Petru Țârău

Acest articol a fost citit de 146 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.