aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » IPJ Alba atenționează mopedişti: “Conducerea motoscuterelor pe drumurile publice fără a deține permis, constituie infracţiune”

IPJ Alba atenționează mopedişti: “Conducerea motoscuterelor pe drumurile publice fără a deține permis, constituie infracţiune”

Publicat în 31.01.2013 la ora 15:14

IPJ Alba reamintește posesorilor de mopede că începând cu data de 19 ianuarie 2013 au intrat în vigoare prevederile Legii 203 din 09 noiembrie 2012, pentru modificarea si completarea Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În conformitate cu noile prevederi legale, mopedele sunt considerate autovehicule iar pentru conducerea lor pe drumurile publice este necesar un permis de conducere din categoria AM. În consecinţă mopediştii sunt obligaţi să respecte normele rutiere privind circulaţia pe drumurile publice destinate autovehiculelor;
Permisul de conducere categoria AM poate fi obţinut de persoane cu vârsta de peste 16 ani, după susţinerea unei probe teoretice şi a uneia practice.
Permisele de conducere eliberate pentru orice categorie sunt valabile pentru categoria AM, specifică mopedelor.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 450 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.