Rămâi conectat

Administrație

Joi, 20 iunie 2024: Ședință ordinară a Consiliului Local Aiud. Vezi proiectul ordinii de zi

Publicat

în

Joi, 20 iunie 2024, începând cu ora 14:00, în Sala „Ion I.C. Brătianu” va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local Aiud. Ordinea de zi a ședinței este următoarea:

1. Proiect de hotărâre nr. 157 din 04.06.2024 privind aprobarea/atribuirea autorizaţiei taxi la HOPÎRTEAN VALENTIN P.F.A. (Proiectul de hotărâre va fi transmis spre avizare Comisiilor de specialitate nr. I și III ale Consiliului Local Aiud).
Inițiator: Primar Iulia Adriana Oana Badea

2. Proiect de hotărâre nr. 159 din 11.06.2024 privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al Spitalului Municipal Aiud pentru anul 2024. (Proiectul de hotărâre va fi transmis spre avizare Comisiilor de specialitate nr. I și IV ale Consiliului Local Aiud).
Inițiator: Primar Iulia Adriana Oana Badea

3. Proiect de hotărâre nr. 160 din 11.06.2024 privind rectificarea bugetului local al Municipiului Aiud pe anul 2024. (Proiectul de hotărâre va fi transmis spre avizare Comisiilor de specialitate nr. I, II, III, IV, V, VI ale Consiliului Local Aiud).
Inițiator: Primar Iulia Adriana Oana Badea

4. Proiect de hotărâre nr. 161 din 14.06.2024, privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Aiud și din cadrul serviciilor publice, fără personalitate juridică, subordonate Consiliului Local al Municipiului Aiud. (Proiectul de hotărâre va fi transmis spre avizare Comisiei de specialitate nr. I al Consiliului Local Aiud).
Inițiator: Primar Iulia Adriana Oana Badea

5. Proiect de hotărâre nr.162 din 14.06.2024 privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Serviciului Public Administrația Patrimoniului Local din subordinea Consiliului Local. (Proiectul de hotărâre va fi transmis spre avizare Comisiilor de specialitate nr. I și III ale Consiliului Local Aiud).
Inițiator: Primar Iulia Adriana Oana Badea

6. Proiect de hotărâre nr. 163 din 14.06.2024 privind constituirea dreptului de uz, servitute și acces la utilitățile publice în favoarea Societății Distribuție Energie Electrică România SA – Sucursala Alba asupra unei părți din imobilul aflat în domeniul privat al municipiului Aiud, înscris în CF 96158 pentru amplasarea unei linii electrice subterane de medie tensiune LES MT. (Proiectul de hotărâre va fi transmis spre avizare Comisiilor de specialitate nr. I, III și Vale Consiliului Local Aiud).
Inițiator: Primar Iulia Adriana Oana Badea

7. Proiect de hotărâre nr. 164 din 17 iunie 2024 privind aprobarea Actului adițional nr. 5 la Acordul de asociere încheiat între UAT – Municipiul Aiud prin Consiliul Local al municipiului Aiud și UAT – Județul Alba prin Consiliul Judeţean Alba pentru realizarea în comun a Proiectului tehnic de execuție al obiectivului de investiții „Centrul multicultural Liviu Rebreanu Aiud”. (Proiectul de hotărâre va fi transmis spre avizare Comisiilor de specialitate nr. I, III, V ale Consiliului Local Aiud).
Inițiator: Primar Iulia Adriana Oana Badea

8. Proiect de hotărâre nr. 165 din 18.06.2024 pentru modificare a HCL nr. 149 din 30 mai 2024 privind aprobarea implementării etapei a II-a a proiectului etapizat cu titlul: ”TRANSPORT PUBLIC ECOLOGIC ÎN MUNICIPIUL AIUD”, Cod SMIS 326355, în cadrul Programului Regional Centru în scopul finalizării integrale, precum și susținerea cheltuielilor necesare în acest sens – cofinanțare, cheltuieli neeligibile. (Proiectul de hotărâre va fi transmis spre avizare Comisiilor de specialitate nr. I, III, V ale Consiliului Local Aiud).
Inițiator: Primar Iulia Adriana Oana Badea

9. Proiect de hotărâre nr. 166 din 18.06.2024 privind modificarea art.3 și art.4 a HCL nr. 147 din 30 mai 2024 privind aprobarea implementării etapei a II-a a proiectului etapizat cu titlul ”Reabilitarea și extinderea prin mansardare a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 Aiud”, în cadrul PR Centru în scopul finalizării integrale, precum și susținerea cheltuielilor necesare în acest sens – cofinanțare, cheltuieli neeligibile. (Proiectul de hotărâre va fi transmis spre avizare Comisiilor de specialitate nr. I, III, V ale Consiliului Local Aiud).
Inițiator: Primar Iulia Adriana Oana Badea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Dragoș Crișan, primarul ales al Aiudului, planuri pentru promovarea turistică a Municipiului și a trandafirilor de Ciumbrud

Publicat

în

Dragoș Crișan, noul primar al Aiudului, are în vedere planuri pentru promovarea turistică a Municipiului și a trandafirilor de Ciumbrud. Flori de la producătorii locali au fost împărțite joi, femeilor din oraș.

„Nu ajung toți trandafirii din lume pentru a vă mulțumi că ați avut curajul să credeți în echipa AIUDENILOR! Suntem împreună o echipă puternică care așteaptă cu nerăbdare să înceapă să muncească împreună pentru Aiud și aiudeni.

Ieri seară, băieții nostri au achiziționat de la familia Csiki din Ciumbrud (cărora le mulțumim pe această cale) un portbagaj generos de trandafiri, iar azi am revenit în stradă printre oameni dorind să mulțumim aiudenilor pentru votul și mai ales pentru încrederea lor.

Am oferit cu drag câte un trandafir (sau chiar mai mulți ) doamnelor și domnișoarelor și o strângere de mână bărbătească domnilor.

Și dacă tot vorbim despre proiecte, trebuie să punem împreună mai mult accent în promovarea turistică a Aiudului, pe trandafir, floarea care simbolizează truda oamenilor harnici din Ciumbrud și din alte zone ale Aiudului.

An de an, din această zonă, se distribuie aproape un milion de fire de trandafiri și butași în întreaga țară.

Vă ofer și un exemplu despre ce se poate face la nivel european. După demersurile autorităților ungare, „Trandafirul de Szőreg” din Ungaria este deja protejat de Uniunea Europeană prin oferirea Indicației Geografice Protejate (IGP).

De ce nu am putea face și noi mai mult pentru trandafirul de Ciumbrud și pentru producătorii noștri locali?”, a scris pe Facebook, Dragoș Crișan, noul primar al Municipiului Aiud.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Proiect de peste 17,5 milioane lei pentru „Transport public ecologic în Municipiul Aiud”

Publicat

în

Consiliul Local Aiud a aprobat depunerea proiectului Transport public ecologic în municipiul Aiud, în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului „Regiunea Centru”, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile în Municipiile Regiunii Centru (inclusiv Zone Metropolitane si Zone Funcționale Urbane).

Potrivit hotărârii adoptate se urmărește promovarea mobilității urbane multimodale durabile, ca parte a tranziției către o economie cu zero emisii de dioxid de carbon, în scopul implementării etapei a II a și finalizării integrale a acestui proiect.

Perioada de implementare aferentă etapei a II -a  este între 01.01.2024 – 31.12.2024, valoarea totală a proiectului fiind în cuantum de 17.591.772,28 lei (inclusiv TVA).

Aleșii locali au mai aprobat contribuția proprie în proiect reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale acestuia, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 10.948.983,28 lei, reprezintă cofinanțarea proiectului.

Consiliul Local va asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din fondurile Uniunii, iar pe perioada de durabilitate se va menține investiția realizată și se vor asigura sumele reprezentând cheltuielile de funcționare și întreținere aferente proiectului, în vederea sustenabilității financiare a acestuia.

Sumele reprezentând corecțiile ce pot fi identificate în procedura de verificare a achiziției, vor fi suportate din bugetul propriu.

 

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Municipiul Aiud a depus proiectul: „Modernizare drum județean DJ 107I”

Publicat

în

Consilierii Municipiului Aiud au aprobat în ședință „de îndată”, depunerea proiectului „Modernizare drum județean DJ 107I: Aiud (DN 1) – Aiudul de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bârlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bârlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat – DN 74 (Cerbu), Etapa a II-a”.

Perioada de implementare aferentă etapei a II-a este până la 30.06.2025, în scopul finalizării integrale a proiectului

Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 177.244.604,86 lei (inclusiv TVA)

Aleșii locali au mai aprobat asigurarea sumelor reprezentând cheltuieli declarate neeligibile pe parcursul implementării proiectului, altele decât cele prevăzute în bugetul inițial, precum și cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării demersului.

Pe perioada de durabilitate se va menține investiția realizată, se vor asigura sumele reprezentând cheltuielile de funcționare și întreținere aferente proiectului, în vederea sustenabilității financiare a acestuia.
Consiliul Local Aiud l-a împuternicit pe președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, să semneze toate actele necesare și contractul de finanțare în numele Județului Alba – în calitatea sa de lider de proiect – și al partenerilor Municipiul Aiud, Comuna Bucium, Comuna Mogoş, Comuna Ponor.

 

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud