aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Sport » Juniorul Aiud s-a clasat pe locul secund la etapa Zonei 7 a Trofeului „Gheorghe Ene”

Juniorul Aiud s-a clasat pe locul secund la etapa Zonei 7 a Trofeului „Gheorghe Ene”

Publicat în 05.12.2017 la ora 14:53

Repartizată în Zona 7, echipa Juniorul Aiud a participat în Sala „Profesor Mircea Albu” din Timişoara, alături de campioanele din Arad, Timiş şi Caraş Severin, la etapa interjudeţeană a Trofeului „Gheorghe Ene”.

În orașul de pe malul Begăi, aiudenii au repurtat două victorii 8-0 (4-0) cu CSM Şcolar Reşiţa (marcatori Pungea 5, Opriţa, Matei, Codrea) şi 1-0 (0-0) cu ASU Politehnica Timişoara (Matei), dar a pierdut un meci, 1-2 (1-1) cu Atletico Arad (Gărduş), echipa calificată mai departe, medaliata cu bronz a întrecerii juvenile de anul trecut. Această generaţie a juniorilor aiudeni a mai reprezentat judeţul la etapa superioară, dar la juniori E, după ce a câştigat competiţia din Alba. „Din punctul meu de vedere trebuie specificat faptul că este un regulament nou, conform căruia în fiecare repriză evoluează o altă altă echipă, diferită total de prima distribuţie. Ne-am prezentat mai mult decât onorabil, ţinând cont că 7 dintre copii sunt din anul 2010, iar la acest nivel contează enorm un an”, a declarat antrenorul Cristian Biro (43 de ani), ce pregăteşte de trei ani această grupă de vârstă.

• Premii individuale pentru George Pungea şi Raul Gruiţă

La fel ca la etapa judeţeană, de la Săsciori, doi dintre jucătorii Juniorului Aiud au cucerit, la etapa de zonă, distincţiile individuale. Astfel, George Pungea a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului (în Alba a primit premiul de cel mai tehnic jucător), iar Raul Gruiţă a fost ales cel mai bun portar. Chiar dacă nu a acces în etapa superioară, prestaţiile formaţiei aiudene au fost apreciate la superlativ, „finala” cu Atletico Arad fiind una dramatică, în care Juniorul a condus cu 1-0 şi se putea califica chiar şi cu remiză.  Lotul Juniorului Aiud a fost compus din următorii: Raul Gruiţă, Rafael Palco, Matei Buta, Alexandru Opriţa, George Pungea, George Crăciun, Aian Matei, Darius Drăgan, Vlad Codrea, Ciprian Vlăzan, Tudor Butnar şi Darian Gărduş. “Multumesc din suflet părinţilor pentru susţinere. Sunt minunaţi, ne-au sprijinit din punct de vedere financiar pentru a participa la peste 20 de turnee într-un an”, a mai spus Cristi Biro. Juniorul Aiud s-a calificat în finalele ambelor competiţii juvenile disputate recent în Alba, reuşind să câştige Trofeul “Gheorghe Ene” (dedicat fotbaliştilor născuţi în anul 2009 şi mai tineri). La Timişoara ierarhia a fost astfel: 1. Atletico Arad 7 (13-3), 2. Juniorul Aiud 6 (10-2), 3. ASU Politehnica Timişoara 4 (10-5), 4. CSM Şcolar Reşiţa 0 (2-25).

Foto: Alin BUTNAR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 107 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.