aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » La Aiud, în şase luni administraţia locală a pus la picioarele aiudenilor 1,3 milioane de lei

La Aiud, în şase luni administraţia locală a pus la picioarele aiudenilor 1,3 milioane de lei

Publicat în 05.04.2017 la ora 12:00

Deşi pare incredibil, administraţia Primăriei municipiului Aiud nu prea a stat degeaba în ultimele şase luni, mai bine spus în primele şase luni ale noului executiv. Din bugetul „subţire” pe care l-a avut la dispoziţie, a reuşit totuşi să facă o mulţime de lucruri bune sau mai puţin bune (potrivit unora), menite să sporească gradul de confort al aiudenilor.

Analizând rapoartele primelor şase luni ale mandatelor de primar şi viceprimar, se pare că cele două profesoare aflate la conducerea municipiului, bineînţeles nu ele singure, ci împreună cu serviciile subordonate, au reuşit să demareze și să ducă la bun sfârșit o serie de lucrări finanţate de la bugetul local cu o sumă totală de aproape 1,3 milioane de lei. Mai precis 1.295.733 de lei.
Potrivit raportului prezentat consiliului local, administraţia locală a intervenit pentru reparaţii curente în cartierul Micro III (străzile Axente Sever, Unirii, Mihai Viteazu), pe străzile Băilor, Tudor Vladimirescu, Transilvaniei, Morii, Horea, Ecaterina Varga, Ion Creangă, Stadionului, străzile Mihai Eminescu, Aurel Vlaicu, Dorobanţilor, Dr. Ciortea, Câmpului, Făget,  Gheorghe Doja etc. Valoarea totală a lucrărilor de reparaţii se cifrează la 594.647 de lei, inclusiv TVA. Pe lângă acestea, au mai fost executate lucrări de refacere a trotuarului pavat cu piatră cubică pe str. Cuza Vodă (trotuar Şc. Generală “Ovidiu Hulea”) în municipiul Aiud, valoarea ridicându-se la 54.876 de lei inclusiv TVA, au fost realizate lucrări de amenajare a locului de joacă situat pe str. Horea (pavaj cu  dale vibropresate şi dale de cauciuc, bordurare),  în valoare de 39.962 de lei, inclusiv TVA.
Tot în primele şase luni ale anului în curs, s-au executat lucrări de montaj pavaj cu dale vibropresate din beton şi ridicare cămine la cotă pe str. Mihai Viteazu (bulevard Micro), în valoare de 147.878 de lei, inclusiv TVA, lucrări de montat pavaj dale vibropresate din beton şi ridicare cămine la cotă pe str. Eroilor (trotuarul spre cimitir), valoarea  lor fiind de 22.304 lei, inclusiv TVA, precum şi lucrări de reabilitare/reparaţie a drumului în valoare de 107.163 de lei inclusiv TVA,  lucrări de montaj pavaj dale vibropresate din beton, ridicare cămine la cotă în cartierul de la spital zona blocurilor P1, P2, C8C şi ANL în valoare de 84.024 de lei, inclusiv TVA, precum şi lucrări de reparaţie (plombări, covor asfaltic,) în valoare de  196.613 lei inclusiv TVA.
Tot în această perioadă de şase luni au fost executate lucrări de reabilitare/reparaţie trotuar pe str. Simion Bărnuţiu în valoare de 47.351 de lei inclusiv TVA şi pe str. Ion Creangă în valoare de 3.960 de lei precum şi  unele lucrări de reparaţii la drumuri nemodernizate în localităţile componente şi aparţinătoare, care au constat în refacerea profilului drumului cu autogrederul. De asemenea, s-au executat lucrări de profilare şi nivelare a drumului în Aiud, pe str. T. Tudoran spre barieră – drumul spre Bufa – str. Hotar, str. Ostaşilor, str. Valea Lupului, str. Ștefan cel Mare, drumul spre Herja, cartier Gheorghe Doja, precum şi  completarea cu piatră spartă şi balast în locurile unde a fost necesar.
Nici decolmatarea canalelor de scurgere a apelor pluviale nu a fost lăsată deoparte, lucrările constând în profilarea şanţurilor şi nivelarea terenului pe Valea Aiudului (zona Pod Ştrand), decolmatarea canalului de scurgere Valea Aiudului (zona Bufa), str. Hotar, str. T. Tudoran, curăţirea şanţurilor în localitatea Sîncrai, pentru care au fost alocaţi de la bugetul local 104.118 de lei inclusiv TVA.
De asemenea, s-au executat lucrări de reparaţie a vestiarului de la terenul de  sport din Parcul Municipal în valoare de 4.440 de lei inclusiv TVA şi cinci socluri pentru expunerea unor sculpturi în Piaţa Roma, valoarea lor fiind de 3.060 de lei inclusiv TVA. Părerea aiudenilor privitor la activitatea celor două şefe ale administraţiei locale este împărţită. Unii au cuvinte laudative, alţii, dimpotrivă, critică şi acuză că s-au cheltuit banii degeaba. Astfel, domnul M.B. ne-a spus că este „nemulţumit de risipa cu care s-au folosit banii”. Acesta a acuzat că în loc să se investească banii pentru cartierele care nu au asfalt (Cartierul nou n.r.), banii s-au „aruncat pe modernizarea străzilor moderne”: „Nu mi se pare cinstit ca banii să meargă tot acolo în centru, iar noi, cei de la margine, să stăm ca la ţară”, ne-a spus acesta. Aiudeanul Mircea A. ne-a declarat că este mulţumit: „Nu ştiu dacă puteam cere mai mult în aceste şase luni! Ce poţi face în această perioadă cu un buget gata antamat? Nu ai ce, te descurci cum poţi. Se pare că administraţia a început să tacă şi să facă. Este bine aşa. Cred că la anul vom asista la o «revoluţie» în administraţie. Mie, sincer, îmi place acest tandem de conducere format din cele două profesoare”, ne-a declarat acesta. „Ce vorbeşti, domnule? Se laudă şi ele cu nimicuri! Să le văd în acest an ce o să facă! Anul trecut au mai avut ceva bani şi i-au cheltuit cum au vrut. După cum se vede, se pare că anul acesta nu vor mai fi bani şi or să plângă după cei pe care i-au cheltuit pe nimicuri”, ne-a declarat aiudeanul Vasile S.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 767 ori

La Aiud, în şase luni administraţia locală a pus la picioarele aiudenilor 1,3 milioane de lei
3.4 (67.27%) 11 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.