aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » La Aiud, introducerea apei la Gârboviţa şi Gârbova de Sus amână asfaltarea

La Aiud, introducerea apei la Gârboviţa şi Gârbova de Sus amână asfaltarea

Publicat în 21.02.2018 la ora 12:00

Din cele circa 10 milioane de lei cât are Aiudul prevăzut pentru anul 2018 la capitolul investiții, o bună parte vor fi utilizați pentru rezolvarea problemelor de infrastructură.

La ora actuală, Aiudul are cam 60% drumuri neasfaltate, statistică ce cuprinde nu doar municipiul în sine, ci și zonele adiacente: cele trei Gârbove, Măgina, Ciumbrud, Sîncrai, Păgida, Gîmbaș. Una dintre cele mai fierbinți zone este drumul județean care leagă cele trei Gârbove de Aiud – Gârbova de Jos, Gârbova de Sus și Gârbovița și care pe anumite porțiuni este greu practicabil.

Primarul Oana Badea a anunțat că drumul nu va putea fi asfaltat anul acesta, deși CJ Alba are pregătită toată documentația necesară. „Drumul va fi asfaltat doar după ce magistrala de apă va ajunge și la Gârbovița și la Gârbova de Sus, lucru care se va întâmpla până la sfârșitul acestui an. Măsurătorile și evaluările au fost deja făcute, iar S.C. Apa CTTA va demara lucrările în această primăvară. Anul acesta se va lucra intens la introducerea rețelei de apă și abia apoi va putea veni Consiliul Județean Alba să asfalteze drumul”, a precizat Oana Badea, potrivit căreia aceasta reprezintă ordinea firească și normală în care trebuie abordate lucrurile.

Apa va fi introdusă și la Măgina, în baza unui contract semnat recent pe Programul Național de Dezvoltare Locală II. Și aici asfaltarea trebuie să aștepte finalizarea rețelei de apă. Alte lucrări abordate de administrația aiudeană în acest an sunt: cartierul Gheorghe Doja – ape pluviale, trotuare, zone verzi, asfaltare; Parcul municipiului Aiud – aleea cu pini va fi amenajată cu zgură, iar trotuarele cu dale; Microraion zona Axente Sever unde vor fi amenajate circa 80 de locuri noi de parcare.

I. P.

Acest articol a fost citit de 225 ori

La Aiud, introducerea apei la Gârboviţa şi Gârbova de Sus amână asfaltarea
4 (80%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.