aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » La Aiud, s-a deschis cel mai vechi ştrand din Transilvania

La Aiud, s-a deschis cel mai vechi ştrand din Transilvania

Publicat în 23.06.2014 la ora 10:30

strand aiudDupă o perioadă de lucrări de igienizare a bazei de agrement, bazinele au fost umplute cu apă şi din weekendul trecut, ştrandul din municipiul Aiud, cel mai vechi ştrand din Transilvania, datând încă din primul deceniu al secolului trecut (în anii 20 ai secolului trecut aici antrenându-se echipa olimpică de polo a României), a fost luat cu asalt de amatorii de înot.

Zeci de aiudeni s-au strâns săptămâna trecută la ştrand pentru a se bucura de cele câteva zile însorite, de o halbă sau un suc rece. Potrivit reprezentanţilor firmei care a concesionat activitatea, toate facilităţile bazei de agrement sunt funcţionale. Tarifele pentru noul sezon la ştrand sunt la acelaşi nivel ca anul trecut, administratorul afirmând că „la vremurile astea de restrişte măcar aici, la noi, să rămână preţurile neschimbate”.
Deschiderea ştrandului completează zonele de agrement ale municipiului Aiud care au început sezonul estival 2014. La începutul lunii mai a fost deschisă „Terasa Parc” şi zona de agrement „La Baltă”. Locuitorii municipiului, dar şi cei din oraşele apropiate (Teiuş, Ocna Mureş) şi comunele din jur care aleg să îşi petreacă timpul liber la ştrandul din Aiud au la dispoziţie, ca şi în anii trecuţi, bazele sportive din incinta complexului, acolo unde pot juca o partidă de tenis, de fotbal sau de şah. La toate acestea se adaugă salvamarii şi punctul de prim ajutor în caz de accident şi multe altele. Evident, piscinele au fost pregătite, iar plaja a fost amenajată cu un gazon impecabil. La fel de primitoare este şi terasa amenajată în apropierea bazinului, unde cei ce vor pot servi masa şi o bere.
În ultimii ani, ştrandul din Aiud a devenit unul dintre cele mai atractive din judeţ, acesta „înghiţind” sume importante de bani pentru modernizări succesive, prima fiind făcută, după o lungă perioadă de paragină, în anii 1999-2000, când au fost cheltuiţi aproximativ 5.000.000 de lei, bani publici, pentru nişte modernizări care nu şi-au dovedit eficienţa, administraţia locală fiind nevoită să scape de „o piatră de moară” prin concesionarea locaţiei. O nouă investiţie, făcută în urmă cu câţiva ani, în valoare de aproximativ 80.000 euro şi alte câteva mii bune după aceea, de această dată din fonduri private dar şi o bună administrare a făcut din cel mai vechi ştrand din Transilvania un loc de atracţie pentru mii de oameni. „Încercăm să oferim o variantă plăcută de petrecere a timpului liber. Sperăm ca totul să meargă bine şi în acest an. Deşi în aceste zile plouă şi nu ne caută nimeni, suntem siguri că totul va fi bine şi va intra în normal odată cu îndreptarea vremii. Să nu uităm că suntem doar la începutul verii şi că până în toamnă mai este mult”, ne-a declarat Nicolae Crăciun, managerul ştrandului din Aiud.

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 3703 ori

La Aiud, s-a deschis cel mai vechi ştrand din Transilvania
4.3 (85%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.