aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » La inițiativa lui Levente Polgar, două zeci de persoane au alergat de la Aiud la Alba Iulia de Ziua Națională a României

La inițiativa lui Levente Polgar, două zeci de persoane au alergat de la Aiud la Alba Iulia de Ziua Națională a României

Publicat în 01.12.2017 la ora 13:49

Două zeci de persoane au alergat 33 de kilometri pentru a sărbători Ziua Națională la Alba Iulia, la inițiativa lui Levente Polgar, cetățean român de origine maghiară care promovează armonia între etnici. Pe traseu, ei au fluturat drapelul tricolor.

După ce au ajuns la Alba Iulia, Levente Polgar, care a avut această inițiativă, a ținut un discurs în fața Sălii Unirii, locul unde s-a semnat Actul de Unire, îndemnând la pace și armonie între etnii.

Levente Polgar, care a rămas fără o mână, de la vârsta de șase ani, a declarat   că alergătorii nu au întâmpinat probleme pe traseu.

”Am avut parte de un traseu minunat, de mult bun simț din partea șoferilor din trafic. Nu am întâmpinat probleme și astăzi, de 1 Decembrie, voi încuraja pacea între etnii. Îmi doresc, cum sărbătoresc eu Ziua Națională a României, ca și celelalte etnii să își poată serba în voie și în pace și armonie ziua lor. E un îndemn către pace, conviețuire și un semn de respect reciproc. Port cu mândrie tricolorul și am declarat de la început că acești 33 de kilometri anual îi dedic militarilor căzuți în teatrele de operațiuni. Cu toată simpatia le declar tot respectul meu”, a spus Levente, la sosirea în Alba Iulia.

Acesta a adăugat că inițiativa de a alerga de la Aiud la Alba Iulia a fost făcută publică, pentru a i se alătura și alții, iar în final au fost în jur de 20 de persoane care au făcut tot traseul.  

”Am respect față de țara pentru care trăiesc, îmi arăt sentimentul de dragoste față de semenii cu care conviețuiesc zi de zi. Eu fiind de etnie maghiară, merg pe stradă și vorbesc limba aceasta, trăim în armonie. Voi transmite de pe treptele Sălii Unirii sentimente de dragoste, conviețuire pașnică, în armonie, de încurajare. Să începem să coasem rana care a fost cândva. Acum ar trebui să ne uităm spre viitor, să nu ne mai uităm spre trecut, să trăim prezentul și să ne uităm spre viitor”, a spus Levente.

Unul dintre cei care i s-a alăturat este Iancu Avram, din Petroșani, un cunoscut sportiv care străbătut Dunărea înot.

”Am înotat tot cursul Dunării, 2.860 de kilometri, iar acum mă bucur alături de întreaga națiune, de Ziua Națională. Am alergat la inițiativa lui Levente, inițiativă pe care o laud și o  apreciez foarte mult. Am alergat cu drapelul. Dacă un român de etnie maghiară a venit cu această idee mi s-a părut extraordinar și am zis să mă alături”, a spus Iancu Avram.

Levente Polgar este un sportiv cunoscut din judeţul Alba, care a participat la multe curse de cel puţin 100 de kilometri, iar în urmă cu un an a alergat de la Vama Jimbolia, la Vama Veche, pentru a strânge fonduri pentru copiii bolnavi de cancer. Traseul l-a finalizat în două săptămâni.

La vârsta de şase ani, Levente Polgar a fost lovit de un tren în gara Aiudului, moment în care şi-a pierdut şi o mână.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 701 ori

La inițiativa lui Levente Polgar, două zeci de persoane au alergat de la Aiud la Alba Iulia de Ziua Națională a României
5 (100%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.