aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » La Lopadea Nouă a fost vânat primul cerb, din acest sezon, de pe fondurile de vânatoare aparținând AJVPS Alba

La Lopadea Nouă a fost vânat primul cerb, din acest sezon, de pe fondurile de vânatoare aparținând AJVPS Alba

Publicat în 16.09.2018 la ora 13:40

La Lopadea Nouă a fost vânat primul cerb, din actualul sezon de vânătoare, care a început pe 1 septembrie și se încheie la sfârșitul anului, de pe fondurile Asociatiei Județețene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba. 

Cerbul se vânează cu autorizație individuală, de către vânătorul autorizat, de către gestionarul fondului (asociația de vânătoare care gestionează fondul/fondurile de vânătoare), însoțit de paznicul de vânătoare.

După împușcare, coarnele devin trofeu care se evaluează după un punctaj stabilit de CIC (Consiliul International de Vânătoare) și pot fi medaliate cu bronz, argint sau aur, la expozițiile de vânătoare.

Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba are evaluați, pe fondurile pe care le gestionează, un număr de 312 cerbi (86 de masculi si 226 de femele cu tineret) din care pot vâna în condițiile legii 23 de exemplare din care 13 masculi și 10 femele sau tineret.

Perioada de vânătoare la cerb mascul este 1 septembrie – 31 decembrie.

Acest articol a fost citit de 1142 ori

3.0
03

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.